Sultangazi'de Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi üzerinde bulunan bir oyun salonunda 24 Ocak'ta iki grup arasında çıkan çatışmada silahlı çekilmiş, 3 kişi ölmüştü. Olaya ilişkin yürütülen soruşturma sonunda  İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne "Kasten öldürme", "Ruhsatsız silah bulundurmak", "Tehdit" ve "Yaralama" suçlarından dava açıldı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün davanın ilk duruşması görülecekti. Ancak duruşma öncesi iki grup arasında saat 11.00 sıralarında adliye önündeki meydanda silahlı çatışma çıktı. Ortalık bir anda karıştı. 4-5 el silah sesi duyuldu, silah seslerinin duyulmasıyla adliyenin içeresindekiler yere yattı. Çok sayıda polis ve çevik kuvvet görevlisi adliyenin meydanına akın etti. Gruplara müdahale eden polis, şüphelileri teker teker gözaltına aldı. İlk olarak iki kişi adliyenin karşısındaki çay bahçesinde yere yatırılarak gözaltına alındı. Adliyenin meydanında kaçışmaya çalışan şüpheliler polis tarafından yakalandı.  Bazı şüphelilerin gözaltına alınması sırasında arbede yaşandı. Kavgada yaralanan kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili toplam 20 kişi gözaltına alındı.

FOTO:İHA - Olayda bir kişi yaralandı. FOTO:İHA - Olayda bir kişi yaralandı.

SİLAH SESLERİ YÜKSELDİ


Polisin olay yerindeki incelemesi sırasında, adliye yakınındaki bazı sokaklardan silah sesi geldi. Bunun üzerine tekrar hareketlilik yaşandı. Bölgeye Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de geldi.  Polis ekiplerinin,  ara sokaklara kaçan yüphelilerin yakalanması için operasyon yaptı.

 

FOTO:İHA - Silahları sesleri üzerine adliyenin içinde de büyük panik yaşandı. FOTO:İHA - Silahları sesleri üzerine adliyenin içinde de büyük panik yaşandı.



ADLİYEDE KOŞUŞTURMA


Bu arada adliye önünde yaşanan kavga sırasında yükselen silah sesleri adliyedekileri korkuttu. Adliyedeki bazı kişilerin panik içinde koşturduğu görüldü.

7 AY ÖNCE DE 2 KİŞİ ÖLDÜRÜLMÜŞ


Çağlayan Adalet sarayında meydana gelen silahlı saldırının İstanbul'da 7 ay önce meydana gelen iki kişi öldürülmesiyle sonuçlanan olayın devamı olduğu tespit edildi. 3 kişinin tutuklu yargılandığı dava öncesinde adliye önüne gelen 3 kişinin, Kemal Gezer adlı kişiye ateş açarak yaraladıkları belirtildi. Silahla yaralama yapan kişinin gözaltında olduğu kaçan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi. Çağlayan Adalet Sarayı karşısında bulunan kafede bugün saat 11.00 sıralarında meydana gelen olayda Kemal Gezer aldı kişi, sol omuz, sol kol ve sol diz üstünden aldığı kurşun yaraları ile yaralandı. Adliye meydanında zırhlı polis aracında bulunan polis memurlarının müdahalesi sonucu silahla yaralama olayını gerçekleştirdiği tespit edilen bir kişinin olayda kullandığı tabanca ile birlikte yakalandığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü taraıfndan olayla ilgili başlatılan soruşturmada 7 ay önce İstanbul'un Sultangazi ilçesinde iki kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı kavga olayının devamı olduğu tespit edildi. Gazi Mahallesi, İsmetpaşa Caddesi üzerinde bulunan oyun salonunda meydana gelen olayda iki grup arasında çıkan kavga sonucu Engin Sidal (41) ile Murat Boldaz (29) öldürülmüştü. Bu davada gözaltına alınan 3 kişi tutuklu olarak yargılanıyordu. Mahkeme başlamadan önce bölgeye Gürsel mahallesi tarafından geldikleri öğrenilen 3 kişinin bir kafeteryada oturan Kemal Gezer'e doğru ateş açtıkları daha sonrada kaçmaya çalıştıkları öğrenildi. Olayda silah kullandığı belirlenen ve gözaltına alınan şüphelinin Kemal Gezer tarafından teşhis edildiği belirtildi. Polis olaya karışan diğer kişilerin yakalanması için operasyonların sürdüğünü söylediler.