Galatasaray kamptan ayrılan yıldız futbolcu Sofiane Feghouli ile 3 yıllık anlaşmaya vardı. Cezayirli futbolcu her konuda anlaşılırken transfer kısa bir süre içinde gerçekleşecek. Peki Galatasaray'ın yeni transferi Sofiane Feghouli kimdir?

CNN Türk'te yer alan habere göre Galatasaray’ın 3.8 milyon Euro’dan 3 yıllık anlaşmaya vardığı Sofiane Feghouli, West Ham United’ın kampından Cim Bom’un 3.8 milyon Euro’dan 3 yıllık anlaşmaya vardığı Sofiane Feghouli, West Ham United’ın kampından ayrıldı. Cezayirli futbolcunun sakatlığı nedeniyle takımın Almanya kampından ayrılıp Fransa’ya döndüğü öğrenildi.

Kısa süre içinde transferi tamamlanacak olan yıldız oyuncunun Fernando ile birlikte Avusturya kampına katılması beklenirken, Feghouli için Galatasaray’ın bonservis bedeli olarak 4.5 milyon euro ödeyeceği tahmin ediliyor.

SOFIANE FEGHOULİ KİMDİR?

1989 doğumlu Sofiane Feghouli, Cezayir asıllı Fransız orta saha oyuncusu olup La Liga ekiplerinden Valencia CF takımının formasını giymektedir. Ortasahada ön libero olabilmekle kanatlarda da görev alabilen Feghouli, PSG altyapısında Grenoble’ye transfer olmuş ve Grenoble’de 33 numarayı giymiştir. Henüz 17 yaşında iken 27 Nisan 2007’de Ligue 2’de ilk golünü kaydetmiştir. 17 yaşında iken Feghouli’ye takılan lakap Yeni Zidan olup oyun tarzı ile Zidan’a benzetilmektedir. Grenoble’de 60 maça çıkıp 3 de gol atmıştır.

Klas bir futbolcu olan Feghouli, 2010 yılında La Liga’nın büyük kulüplerinden Valencia CF’ye transfer olmuştur. İlk dönem dahil 3 maçta görev almıştır. 2011 yılının devre arasında UD Almería takımına kiralık verilmiştir. Burda da çok fazla forma şansı bulamayıp 9 maça çıkmıştır 2’de gol kaydetmiştir. 2011 yazında Valencia’ya geri dönmüştür. 2011-12 sezonunda Unai Emery tarafından daha çok şans verilen Feghouli, 33 maça çıkıp 6 gol atmıştır.

feghouli-25-08

Aslen Cezayirli olan oyuncu Feghouli, Fransa Milli Takımını seçmiştir. 12 Kasım 2008’de hazırlık maçında Raymond Domenech tarafından Uruguay maçında ilk kez görev verilmiştir. Cezayir milli takım teknik direktörü Rabah Saadane tarafından Cezayir-Mali maçının kadrosuna çağrılan Feghouli, 2014 dünya kupasında Cezayir milli takımıyla gruptan çıkma başarısı göstermiştir.

[old_news_related_template title="Bülent Şakrak ve Emre Kınay'dan Fatih Terim'e sert tepki" desc="Görevinden ayrılan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in alacağı tazminat tartışılmaya devam ediyor. Terim'e ödenecek parayla ilgili sanat camiasından da tepkiler var..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/07/emrekinaybulentsakrak.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/kultur-sanat-haberleri/bulent-sakrak-ve-emre-kinaydan-fatih-terime-sert-tepki/"]