Erkekler için tüp bebek başarı şansını artıran yeni bir keşif daha yapıldı: Sperm radarı! Manyetik radar kullanılarak yapılan tarama sayesinde sperm örneğindeki spermleri öldürmeden en iyileri belirlenebiliyor.

Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, Sheffield Üniversitesi’nde geliştirilen yeni metod hakkında şu bilgileri verdi:
“Bu işlem sırasında, yaşayan hücrenin değerlendirilmesi 10 ft manyetik rezonans (MR) makinasıyla yapılıyor.
Mevcut yöntemlerde spermin sağlıklı olup olmadığının değerlendirilmesi, spermin ziyan olmasına yol açıyor. Yeni yöntem ise en sağlıklı spermin ziyan edilmeden seçilebilmesini böylece tüp bebek başarısının artmasını sağlıyor.

TÜP BEBEK İÇİN EN İYİ SEÇİMİ SAĞLIYOR

Bu makine adeta bir radar prensibiyle çalışarak, baba olma problemi yaşayan erkeklerin şansını artıracak. Sheffield Üniversitesi’nden uzmanlar bu tekniği, örnekteki spermlerin ziyan edilmeden kullanılabilmesi için geliştirdiler. Sperm moleküllerini araştırmayı hedefleyen ileri tetkiklerin çoğu, sperme hasar veriyor ve sonunda kullanılamayacak hale getiriyor.

Bu işlemde, 10 ft MT spektroskopi makinası kullanılarak yaşayan sperm hücreleri değerlendirilebiliyor ve hücreye zarar vermeden tüp bebek için en iyi olanların seçimini sağlıyor.

Makine kuvvetli bir mıknatıs kullanır ve adeta bir radar gibi çalışır. Sperme enerji pulsları yollarken, ondan geri gelen sinyalleri dinler.

Diğer yıkıcı muayene metodlarının aksine, düşük enerji pulsları sperme hasar vermez. Bu da spermin tüp bebek tedavisinde kullanılabileceği anlamına gelir. Bu tekniğin sperme hasar vermiyor olması heyecan verici.

Şimdiye kadar biz doktorlar, en iyi yumurtaları ve rahme tutunacak en iyi embriyoları seçmek için çabalıyorduk. Fakat en iyi spermleri seçebilecek bir yöntem yoktu. Bu yeni teknik sayesinde bu seçim artık kolayca yapılabilecek.”

[old_news_related_template title="Sperm kalitesini artırmanın en doğal yolu" desc="Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Betül Görgen, egzersiz ve sperm kalitesi arasındaki ilişkiyi ortaya koyan araştırmanın sonuçlarını paylaştı. İranlı bilim insanlarının yaptığı çalışmalara göre, egzersiz sperm kalitesini artırıyor ve üstelik egzersiz bırakıldığında sperm kalitesi tekrar düşmeye başlıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/sperm.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/saglik/sperm-kalitesini-artirmanin-en-dogal-yolu-1783197/"]

[old_news_related_template title="Bu vitaminin eksikliği kısırlık sebebi" desc="Ülkemizde bu vitaminin eksikliği çok sık görülüyor ve özellikle kadınların dikkat etmesi gerekiyor. Üreme sağlığını, yumurta rezervini ve kalitesini olumsuz olarak etkileyen, hatta düşük oranını artıran bu vitaminin eksikliği hakkında Op. Dr. Seval Taşdemir önemli uyarılarda bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/kisirlik.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/saglik/bu-vitaminin-eksikligi-kisirlik-sebebi-1630558/"]

[old_news_related_template title="Sperm sayısını artıran 10 yiyecek" desc="Sperm sayısı ve sağlığı çocuk sahibi olmak için çok önemlidir. Bu yiyecekler erkeklerin sperm sayısını, hareketliliğini artırmalarına yardımcı oluyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/01/kasli-erkek.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/saglik/sperm-sayisini-artiran-10-yiyecek-1627537/"]