Cumhurbaşkanlığına yeni bir ekonomi baş danışmanı atandı. Bu kaçıncı danışmanı bilen var mı?
Cumhurbaşkanı danışmanlarının sayısı ve aldıkları maaşı kamuoyunu ilgilendirmez denilerek açıklanmıyor. Tıpkı vergilerin nereye gittiği gibi bu da kamuoyunu ilgilendirmiyor! Sahi milleti ne ilgilendiriyor?
İlgilendirmez ne demek? Birçok anlamı içinde barındırır. Sen benim için bir hiçsin! Sen de kim oluyorsun? Ne karışıyorsun? Seni dikkate almıyorum. Hiçbir anlam ifade etmiyorsun.

*  *  *

Bizi ucundan ilgilendiren konu itibarıyla yeni ekonomi danışmanı Şaban Dişli birçok konuda sıkıntılı…
Şöyle ki mevcut milletvekili biri cumhurbaşkanı danışmanlığı yapamaz. Yaparsa ne olur? Hiçbir şey olmaz! Ne olacak ki bu ülkede? Ayrıca bizi de ilgilendirmez! Hesap mı verecek?
Şaban Dişli’nin abisi darbeyi yapanların başı denilerek tutuklandı. Tamam, suç bireyseldir. Abisinin yaptıkları yeni ekonomi danışmanı Şaban Dişli’yi bağlamaz.

*  *  *

Zaten AKP Genel Başkan Yardımcısı’nın dediği gibi; “Ak Parti’nin içinde FETÖ’cü varsa, Ak Parti kadroları kendisi temizler. O seni ilgilendirmez.”
İyi de güzel kardeşim 23 Ağustos’ta 7 general birinci derece yakınlarında FETÖ şüphesi var diye istifa ettirilmedi mi? Bizi ilgilendirmez ama nedir bu çifte standart?
Uzak akrabaları bile Fetö’cü çıkanlar memur, öğretmen olamıyor. Zaman gazetesi aboneleri, Bank Asya’da hesabı olanlar iş bile bulamıyor. Sen git Cumhurbaşkanı ekonomi danışmanı ol. Tabii ki milleti ilgilendirmez!

*  *  *

Deniz Feneri yolsuzluğu ile ilgili soruşturulan isimler arasında Şaban Dişli de var. Eee? İlgilendirir mi? Hayır, hiç ilgilendirmez! Yahu adam Silivri’de bir arsanın imar durumunu değiştirme karşılığında 1 milyon dolarlık iş takibi ücreti talep etmekle suçlandı. Eski ortağına kredi temininde yardımcı olduğunu söyledi. AKP’deki görevlerinden istifa etti. Sonrasında geri döndü ki bu da bizi zaten ilgilendirmez!

*  *  *

Zira Cumhurbaşkanı’nın ekonomi danışmanından bol bir şeyi yok.
Yiğit Bulut var. Bülent Gedikli var. Cemil Ertem var. Geçen ay atanan Yeni Şafak gazetesi yazarı Hatice Karahan var. Şimdi de Şaban Dişli var. Ekonomi danışmanlarının sayısı bildiğimiz kadarıyla etti beş... Bilmediğimiz var mı? Sana ne?
Gerisi bizi hiç mi hiç ilgilendirmez. Kimseyi de bağlamaz. Haddimize de düşmez. Hesap mı verecekler? Açıklama mı yapacaklar? Yol yaptılar işte!… Anca gidersin! Dikkatli git. Bayramın kurbanı olma!