Türkiye’nin dağda, doğada, depremde, selde, kaybolma vakalarında kurtarma çalışmaları yapan ilk sivil toplum kuruluşu AKUT’u kuran kadro dağcılardı, hepsi sporcuydu. 23 yıl önceki bir dağ kazasındaki sonuçsuz kalan kurtarma çalışmalarımızda fitili ateşlenen AKUT Derneği’ni kurma fikri, yıllar içinde büyüdü, gelişti, evrildi ve bugün Vakıftan, Spor Kulübü’ne, Enstitü’den Üniversite topluluklarına, Çocuk Akademisi’nden Yayınevine, Kültür Sanat çalışmalarına kadar çok geniş bir yelpazede çalışmalarını sürdürüyor.

szt_seyehat_03_nasuh

AKUT’LU 4 MiLLi KAYAKÇIYLA iLK KITEBOARD KAMPI


İlk kiteboard kampımız, kar sporları branşımızın da lideri ve AKUT sporcusu velisi olan sevgili Yusuf Gürel’in önderliğinde, 4 milli kayakçımızla başlamıştı... Yıllar içinde, kiteboard’u sevdirme ve yaygınlaştırma çabalarımız, hem AKUT’lu sporcuların hem giderek artan sayıda AKUT dışındaki istekli çocukların da branşımıza katılımlarıyla birlikte her geçen gün büyüyerek bugünlere geldi.

n2

KIŞIN DAĞIZ YAZIN DENiZ


Kiteboard kamplarımız kışın dağız, yazın deniz sloganıyla başladı. AKUT Kar Sporları’nın kayakta ve snowboard’da başarılı sporcularının, kış ve yaz kayak yarışları ve kampları dışında da yazlarını değerlendirmek amacıyla kiteboard sporuna başlamaları ve bunu yine AKUT disipliniyle, performansa dönük sporcu yetiştirme üzerine kurulu bir amaçla hayata geçirme düşüncesiyle oluştu. Takımımız, şimdilik Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir ve Mersin’den gelen sporculardan oluşuyor. Eğitimlerimizi, ağırlıklı olarak Türkiye’nin sporcu yetiştirmeye en uygun bölgesi, kiteboard cenneti Akyaka’da gerçekleştiriyoruz. Sporcularımız geliştikçe, kiteboard’a uygun diğer bölgeleri de kullanıyoruz.

n3

SPOR HAYATTIR


2000’lerin başından bu yıla kadar, 15 – 16 yıl boyunca, yönetiminde 3 Milli Sporcu’yla hem yurt içinde hem de dünya çapında başarıdan başarıya koşan AKUT’un 2009 yılında kurulan spor kulübü, SPOR HAYATTIR sloganıyla, her yaştan herkesi spora davet ediyor. AKUT kültürüyle, disipliniyle, ahlakıyla spor yapmayı teşvik ediyor. Çünkü spor, sağlıklı bir yaşam sürmek için vücudun organik direncini artıran, bütün metabolizmanın, sistemlerin ve organların fizyolojik kapasitesini geliştiren, koruyan, yalnızca bedensel olarak değil psikolojik olarak da kişiyi daha dirençli ve güçlü kılan bir uğraşıdır.

n4

AKUT KITEBOARD


n5

Bugün 11 branşta aktif spor yapan, bazılarında Türkiye Şampiyonları yetiştiren, Milli Takıma, hatta 2018 Güney Kore Kış Olimpiyatları Takımına sporcu veren AKUT Spor Kulübü bünyesinde, 2011 yılında kiteboard kamplarımızı da başlattık. 2014 yılında kiteboard ve yelken sporunda sporcu yetiştirmek amacı ile Yelken branşımızı kurarak çalışmalarımızı hızlandırdık. Bugün Kiteboard’u ileri seviyede yapan 25’in üzerinde sporcumuz var.

YENi NESiL BiR RÜZGAR SPORU


n1

Yamaç paraşütünü ve board’u birleştiren, iki ayrı aleti ve sistemi uyumlu bir şekilde kullanma becerisi gerektirdiği için eğitimi biraz daha uzun süren ve zahmetli olan ama bir kez kavrayınca da, sporcuya dalgaların üzerinde uçma ve olağanüstü bir özgürlük duygusu yaşatan muhteşem bir yeni nesil rüzgar sporu kiteboard. Tutkulu sporcuların sınırları zorlaması ve yüksek mühendislik hesaplarının da kullanılmasıyla, dünyada ve Türkiye’de yeni gelişmekte olan bu spordaki hızlı değişimler, yeni teknolojiler, daha iyi malzemeler ve kiteboard sporunu bambaşka bir yere taşıyan foilkite’ın gelişimi ve benzeri yenilikler ve ilerlemeler, kiteboard’u bu dönemin en muhteşem sporlarından biri haline dönüştürüyor.