Rus doğalgaz ihracat tekeli Gazprom Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesi için bu yıl 182.4 milyar ruble (3.2 milyar dolar) yatırım yapmayı planlıyor.

[old_news_related_template title="Türk Akımı boru hattı projesiyle Kıyıköy nasıl etkilenecek?" desc="Rusya'daki doğalgaz rezervlerini doğrudan Türkiye'ye ulaştıracak olan Türk Akımı projesi Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Kıyıköy'den karaya çıkacak. Peki bu önemli projenin Kıyıköy'e ve çevresine ne gibi etkileri olacak? Kasabada bulunan halk plajı ve balıkçı limanı projeden etkilenecek mi? sozcu.com.tr ekonomi servisinden Barış Özkan Kıyıköy'e gitti. Vatandaşlarla, çevrecilerle ve Belediye Başkanı Ahmet Bora ile konuştu. Projeyi faydalı bulan da var çevrenin sosyolojik yapısını değiştireceğini savunanlar da... İşte tüm tarafların görüşleriyle Kıyıköy dosyamız..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/11/son-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/farkinda-degiliz-ama-bir-ilce-degisiyor-2098182/"]
Şirketin açıklamasına göre, Türk Akımı'nın yanı sıra Almanya'ya doğalgaz sağlayacak Kuzey Akımı 2 (Nord Stream 2) boru hattı için de bu yıl 114.5 milyar ruble yatırım yapılacak.

Petrol ve doğalgaz gelirlerine bağımlı olan Rusya, Avrupa pazarlarındaki payını artırmak için iki boru hattını hayatı önemde görüyor.

REUTERS