İstanbul özlemle beklediği beyaz örtüye birkaç gün içinde kavuşacak. Meteoroloji'den gelen son dakika haberlerine göre hava sıcaklıkları bugünden itibaren adım adım düşecek pazar günü başlayacak karla karışık yağmur, pazartesi günün ilk saatlerinde kara dönecek. Fakat asıl soğuk hava dalgası 20 Ocak'tan sonra kendisini göstermeye başlayacak ve uzun soluklu olacak.

 

15 OCAK'TA KENDİNİ GÖSTERECEK 19 OCAK'TAN SONRA BEYAZ ÖRTÜ GELECEK

Kısa süreli olarak etkili olacak kar yağışı pazar ve pazartesi yurdun kuzey kesimlerinde kendini gösterecek, 2 gün sürecek yağışlı ve soğuk hava ardından birkaç günlük bir mola verecek ancak asıl kış 20 Ocak'ta geliyor. Uzun soluklu olarak yurdu etkisi altına alacak olan soğuk hava dalgasıyla birlikte birçok il beyaz örtü altında kalacak ve yine kar haberleri sozcu.com.tr'de okunacak...

hava-durumu-kar-son-dakika-haberleri

METEOROLOGLARIN İŞARET ETTİĞİ TARİH 19 OCAK!

Prof. Orhan Şen, Twitter’dan açıklama yaptı:  “19-23 Ocak tarihlerinde Batı bölgelerimiz dahil olmak üzere önemli kış şartları hüküm süreceği görünüyor. Tabii yuzdesi düşük takip edeceğiz. Pazar günü ve Pazartesi günü Türkiyenin büyük bölümünde kar yağışı görülecek Marmara bölgesinin Edirne Kırklareli ve Doğusuda dahil. İstanbul’da bugün ÖS yağmur başlar Pazar akşamı Karla Karışık Yağmur ve KAR olur Pazartesi ÖS yağmur devam eder. Pazar günü gelecek soğuk ve KAR çok kuvvetli değil. 20 Ocak da gelecek olan sistem daha kuvvetli 3-4 gün Marmara Karadeniz Başta olmak üzere Anadoluda kar bırakır. Sömestir tatili kar ile başlayacak görünüyor.”

BUGÜN YURTTA HAVA NASIL OLACAK?

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyıları ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Antalya'nın merkez ve doğu ilçelerinde (Serik, Manavgat, İbradı ve Akseki) yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'da yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

[old_news_related_template title="İstanbul'da şaşırtan görüntü! " desc="İstanbul'da sabah saatlerinde şehrin üzerine çöken sis ilginç görüntülere neden oldu. Bulut görünümündeki sis görenleri şaşırttı. Havanın soğumasıyla İstanbullular bu sabah kış ayının etkisini hissetmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde de sis nedeniyle zor anlar yaşanmıştı. İşte bu sabah İstanbul'da çekilen o kareler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/haberler-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-istanbulda-sasirtan-goruntu-bu-sabah-cekildi-2168939/"]