Askere henüz gitmemiş pek kişinin merakla beklediği açıklama sonunda bugün geldi. Başbakan Ahmet Davutoğlu bedelli askerlik açıklamasını yaptı. Peki bedelli askerlik yaş sınırı kaç ve bedelli askerlik ne kadar olacak?

BEDELLİ ASKERLİK YAŞ SINIRI


TBMM’deki grup toplantısında AKP'lilere hitap eden Başbakan Ahmet Davutoğlu toplantı öncesi gazetecilerin ‘bedelli askerlik‘ sorusuna “Toplantıda sürprizlerim var” diye yanıtladı ve daha sonra Davutoğlu grup toplantısında bedelli askerlik müjdesi verdi. Davutoğlu "1 Ocak 2015 itibarıyla 28 yaşından gün almış olanlara 18 bin lira karşılığında bedelli askerlik getiriyoruz.” dedi.Bedelli askerlik için yaş sınırı 27. 1 Ocak 2015'ten önce 27 yaşını doldurmuş olanlar (1987 doğumlulular) bedelli askerliğe başvurabilecek.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ


Davutoğlu, bedelli askerlik ücretinin 18 bin TL olduğunu ilan etti ve buradan elde edilecek gelirin savunma sanayii fonunda, TSK'nın ihtiyaçları için değerlendirileceğini belirtti. Davutoğlu bu paranın başka bir yerde kullanılmayacağının altını çizdi.

BEDELLİ ASKERLİK ÖDEMESİNDE TAKSİT YOK


Davutoğlu'nun açıklamasına göre beddeli askerlik uygulamasından yaklaşık 7000 bin kişi yararlanabilecek. 1 Ocak 2015'te başvuruları başlayacak olan bedelli askerlik uygulaması için şimdilik taksit düşünülmüyor.Bedelli askerlik ne zaman? ( Bedelli askerlik fiyatı ve yaşı )