Salihoğlu'ndan terör çıkışı
Başsavcı Salihoğlu "60 yaşındayım. Her dakika çağırdıkları zaman savaşmaya hazırız"
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın sarf ettiği "Şehit olmak istiyorum" açıklamalarının bir benzeri İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'ndan geldi. Salihoğlu "60 yaşındayım. Her dakika çağırdıkları zaman savaşmaya hazırız" dedi.
Son günlerde meydana gelen terör olaylarında şehit olan güvenlik görevlileri için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda saygı duruşunda bulunuldu. Adliyenin atrium alanında saat 12. 00'da toplanan hakim ve savcılar ile adliye personeli, şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu ve ardından İstiklal Marşı okudu.
Tören sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu "Memleketimizdeki nice vatan evladı aslanlarımız, komutanlarımız vatan uğruna kahpece tuzaklara uğramakta ve şehit olmaktadır. Biz de şehit ve gazi olan arkadaşlarımıza İstanbul Adliyesi olarak saygımızı ve onların heran yanlarında olduğumuzu belirtmek için böyle bir toplantı düzenledik. İstiklal Marşımızla da bu toplantıyı taçlandırdık" dedi.
Hadi Salihoğlu, "Ben bu ülkenin bu güzel insanlarının özgürlük ve Türk bayrağının sonsuza dek dalgalanacağını, birlik ve beraberliğimizi hiç kimsenin bozmayacağı, bu ülkenin bütün insanları birbirinin kardeşi olduğu, Türk milletini meydana getirdiğini ifade etmek istiyorum" dedi.
"HER DAKİKA ÇAĞIRDIKLARI ZAMAN SAVAŞMAYA HAZIRIZ"
Ülkenin kolay elde edilmediğine değinen Salihoğlu, "Atalarımız, dedelerimiz kan vererek elde etti. Bir tek çakıl taşı dahi verilmeyecek. Hainlik yapanlar da yaptıkları hainliğin ve akıttıkları kanda boğulacak. Ben tekrar aziz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Çok kıymetli ailelerine sabırlar diliyorum. Ama kimse Türk milletini korkutacağını zannetmesin. Şahsen ben 60 yaşındayım. Her dakika çağırdıkları zaman savaşmaya hazırız. Büyük Türk milleti her zaman sağolsun" diye konuştu.
