Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün yabancı uyruklu 2 kadını fuhuş amaçlı Türkiye'ye getirterek alıkoyduğu ve bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla 53 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı "suç örgütü" davasında, tüm sanıklarla birlikte, "Örgüt kurmak ve örgüte üye olmak", "Cinsel saldırı", "İnsan ticareti, fuhuşa teşvik ve aracılık etme" ve "Resmi belgede sahtecilik" suçlarından beraat etti.

CÜBBELİ AHMET HOCA DURUŞMAYA KATILMADI
İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Nejat Ergin, Barış Sezek, Mahjouba Demirel ve avukatları katıldı. Ahmet Mahmut Ünlü ise duruşmaya katılmadı. Davanın savcısının değiştiğini bildiren heyet, savcıdan yeniden mütalaa vermesini istedi. Duruşma savcısı, verdiği mütalaada, tüm sanıklar için, "atılı suçun işlendiğine dair her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil olmadığı" gerekçesiyle beraat verilmesini talep etti. Savcı, sadece sanıklardan Nejat Ergin'in, Ahmet Şahin'e yönelik tehdit suçundan cezalandırılmasını talep etti. Söz alan sanık ve avukatları da mütalaaya katıldıklarını ifade ederek, beraat talebinde bulundu.

"ÖRGÜT KURMAK", "CİNSEL SALDIRI", "İNSAN TİCARETİ" SUÇLARINDAN TÜM SANIKLARA BERAAT
Verilen aranın ardından kararını açıklayan İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, aralarında Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de bulunduğu 16 sanığın, "Örgüt kurmak ve örgüte üye olmak", "Cinsel saldırı", "İnsan ticareti, fuhuşa teşvik ve aracılık etme" ve "Resmi belgede sahtecilik" suçlarından beraatlerine karar verdi.

NEJAT ERGİN'E "TEHDİT" SUÇUNDAN CEZA
Mahkeme sadece, iddianamede "1 numaralı şüpheli" olarak yer alan Nejat Ergin'e, müştekilerden Ahmet Şahin'e yönelik "tehdit" suçunu işlediğinin sabit olduğu gerekçesiyle 5 ay hapis cezası verdi. Ceza, günlüğü 20 TL'den 3 bin TL adli para cezasına çevrildi. Sanıklardan Saim Uyanık hakkında ise "tehdit" suçundan açılan davanın, şikayetçinin kanunda belirlenen süre içinde şikayetinde bulunmadığı gerekçesiyle düşmesine karar verildi.

İDDİANAMEDEN
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ali Uysal tarafından hazırlanan 92 sayfalık iddianamede, iki farkı suç örgütüne yer verildi. 1 numaralı şüpheli Nejat Ergin'in, kamuoyunda 'Karagümrük Çetesi' olarak bilinen çıkar amaçlı silahlı suç örgütünü tekrar harekete geçirdiği ve liderliğini üstlendiği ifade edilen iddianamede, 7 numaralı şüpheli Barış Sezek'in ise diğer suç örgütünün lideri olduğu anlatıldı.
Her iki örgüt arasında hiyerarşik bağ olduğu öne sürülen iddianamede, Nejat Ergin'in liderliğindeki suç örgütünün 3 ayrı tehdit suçlamasının olduğu, Barış Sezek liderliğindeki suç örgütünün ise fuhuş amaçlı insan ticareti, fuhuşa aracılık ve yer temin edilmesi, örgüt üyeleriyle birlikte yurtdışına giderek fuhuş amaçlı getirilen bayanları kontrol altında tutmak için tehdit ve hürriyeti tahdit gibi yöntemler kullandığı kaydedildi.
İddianamede 12 numaralı şüpheli Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün ise internette yayınlanan müstehcen görüntüleriyle ilgili faillerin bulunması için Barış Sezek liderliğindeki çetenin Karagümrük Çetesi lideri olmakla suçlanan Nejat Ergin'den yardım istediği ifade edildi.

1 YIL CEZAEVİNDE YATAN CÜBBELİ AHMET'İN 53 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYORDU
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Ahmet Mahmut Ünlü'nün, "haksız çıkar sağlamak amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "insan ticareti yapmak", "cinsel saldırı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından 25 ile 53 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep ediliyordu.
Sanıklardan Nejat Ergin'in, "haksız çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak" ve "tehdit" suçlarından 10 ile 26 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Barış Sezek'in de "haksız çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak", "insan ticareti yapmak", "fuhşa aracılık ve yer temin etmek" ile "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından 87 ila 164 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması öngörülüyordu.
Diğer 13 sanığın da benzer suçlardan 1 ile 48 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyordu. Cübbeli Ahmet Hoca, soruşturma kapsamında 12 Aralık 2011 tarihinde tutuklanmış, yaklaşık 1 yıl cezaevinde yattıktan sonra 7 Aralık 2012 tarihinde tahliye edilmişti.

 

DHA