Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin bağımlılara ve bağımlı yakınlarına ücretsiz psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon hizmeti vermek üzere faaliyete geçirdiği Yeşilay Danışmanlık Merkezinin (YEDAM) Cerrahpaşa Hizmet Binası açılış törenine katıldı. Törene Kurtulmuş'un yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, Yeşilay'ın bağımlılık mücadeleye maddi destek sağmak için başlattığı 'Yeniden Başlasın' kampanyasına destek verenler arasında bulunan Kanal D haber ana haber spikeri Serdar Cebe, sanatçı Muazze Ersoy, eski milli futbolcu Rüştü Reçber ve eşi Işıl Reçber, dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, yazar Ece Vahapoğlu, eski rallici Burcu Çetinkaya da katıldı.

“HER KURUŞ ÇOK DEĞERLİ"
Törende bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Yeşilay'ın önemli çalışmalara imza attığını belirterek, "Yeniden Başlasın' kampanyasıyla tasarladıkları tişörtlerin satışından elde edilecek gelirle bağımlılıkla mücadeleye katkı sağlayan sanatçı, sporcu ve moda tasarımcı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu kampanyayla elde edilecek para çok büyük servetler manasında bir para olmayacaktır. Ama bu kampanyaya verilen her kuruşun çok değerli, anlamlı olduğu, göz nuru, el emeği ile ortaya konulan tasarımların her birinin de birer mimari şaheser gibi değerli olduğunu ifade etmek isterim" dedi.

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE ŞURASI
Bağımlılıkla mücadele konusunda Kurtulmuş, “İnşallah Ekim ayı sonunda ya da Kasım ayı içerisinde Uyuşturucuyla Mücadele Şurası oluşturacağız. İlgili bütün tarafları Sayın Cumhurbaşkanımızın himayesinde bir araya getirerek, Türkiye'de bu konudaki farkındalığın artmasına katkıda bulunalacağız" şeklinde konuştu.

“UYUŞTURUCUNUN BİR AYAĞININ DA TERÖR OLDUĞUNU UNUTMAYIN"
Kurtulmuş, "Özellikle uyuşturucunun bir ayağının da terör olduğunu unutmayın. Latin Amerika'daki terör örgütlerinin, Türkiye'deki PKK terör örgütünün aynı zamanda uyuşturucu ticaretinin önemli merkezlerinden birisi olduğunun altını çizmek isterim. Dünyanın neresinde terör örgütü varsa, Afganistan'daki El-Kaide'den tutun Afrika'daki örgütlere kadar, Türkiye'deki PKK'dan Latin Amerika'daki terör gruplarına kadar hepsinin içerisinde bir unsur, uyuşturucu ticaretidir. Dolayısıyla bu anlamda narkoterör dediğimiz mesele de dünyanın önemli mücadele alanlarından birisidir. Türkiye bu konudaki mücadelesini de ciddi bir şekilde sürdürüyor" dedi.

“ADALET BAKANLIĞIMIZ BİR HAZIRLIK YAPTI"
Numan Kurtulmuş, “Doktorlardan bize gelen önemli eleştirilerden birisi; bir gencimiz uyuşturucu bağımlısı, tedavi olmak için doktora müracaat ettiğinde bu adli bir olay olarak kabul ediliyor ve kolluk kuvvetlerine bildiriliyor. Şimdi Adalet Bakanlığımız bir hazırlık yaptı. Bundan sonra herhangi birisi uyuşturucuyla ya da bağımlılıkla mücadeleyle ilgili olarak doktora müracaat ettiğinde, bu kayıt, kimliği gizli kalacak ve polise bildirilmeyecektir. Böylece uyuşturucu ve bağımlılıkla çok daha güçlü bir şekilde mücadele etmiş olacağız" diye konuştu.

ÜNLÜLER DESTEK VERDİ
Açılışta 'Yeniden Başlasın' kampanyasıyla tişört tasarlayarak projeye destek veren ünlülere plaket verildi. Muazzez Ersoy, Işıl Reçber, Ece Vahapoğlu, Furkan Palalı, Serdar Cebe, Kenan Sofuoğlu plaket aldı. Plaket törenin ardından YEDAM Cerrahpaşa Hizmet Binası'nın açılış kurdelesi kesildi. YEDAM binasında ünlülerin tasarladı tişörtler sergilen. Kurtulmuş, tişörtleri inceleyerek tasarımları yapanlarla da sohbet etti. Öte yandan tasarlanan tişörtler e-ticaret sitelerinden satışa sunulacak.

 

DHA