Saldırı Rus uçağını düşürmemizin yıldönümünde, harekatın ise 93’üncü gününde gerçekleşti. Halep’ten kalkan Suriye uçakları, El Bab yakınlarındaki üssümüzü hedef aldı. Pilotlar önce üssün üzerinde keşif uçuşu yaptı. Birliklerimiz uzaklaşmalarını beklerken, onlar saldırıya geçti. Bombardımanda 4 Mehmetçik şehit oldu, biri ağır 10’u da yaralandı.

Terör örgütlerinin yuvası haline gelen Suriye’nin kuzeyine düzenlenen Fırat Kalkanı Operasyonu’ndan acı haber geldi. Dinci terör örgütü IŞİD’in, bölgedeki kalesi durumundaki El Bab kentini kuşatan Mehmetçik, önceki gece saat 03.30 sıralarında hava saldırısının hedefi oldu. Kufayr kasabası yakınlarında konuşlanan Türk birliğinin üzerinde 15 dakika keşif uçuşu yapan 2 savaş uçağı, daha sonra füze ve makineli tüfeklerle ateş açtı. Saldırıda Üsteğmen Zafer Er, Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat, Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz ve Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan şehit oldu. Zafer Er’in Ankara, Halit Topuz'un Edirne, Erdal Bolat’ın Samsun ve Melih Özcan’ın da Eskişehir’deki baba ocaklarına ateş düştü.

Şehit Üsteğmen Zafer Er Ankara


Tim komutanı olan şehidimiz, 30 yaşındaydı. Bekardı. Acı haberi alan Sincan’daki anne ve babasıyla, 4 kardeşi yasa boğuldu.

zafer-er Foto: DHA Şehit Üsteğmen Zafer Er


Kilis'in karşısındaki Suriye topraklarında yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda Türk askerlerinin bulunduğu üsse, bu sabaha karşı Suriye rejim güçlerince yapılan hava saldırısında şehit olan 30 yaşındaki Üsteğmen Zafer Er'in Ankara'da ki baba ocağına acı haber ulaştı. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 93'üncü gününde, Türk askerlerinin konuşlu bulunduğu Suriye'nin El Bab İlçesi'nin batısındaki üs bölgesine, bu sabaha karşı Suriye rejim güçlerince yapılan hava saldırısında şehit olan 30 yaşında ki Üsteğmen Zafer Er'in Ankara Sincan'da ki baba evine kara haber ulaştı. Şehit haberi sağlık ekipleri eşliğinde askeri yetkililer tarafından Mustafa ve Hatice Er çiftine verildi. Şehit haberi üzerine Er'in yakınları eve akın etti. Sincan Belediyesi tarafından sokağa taziye çadırı kurulurken, apartmanlara Türk Bayrakları asıldı. Şehit üsteğmen Zafer Er'in bekar olduğu öğrenilirken, cenaze tarihi ve yerinin henüz belirlenmediği kaydedildi.

Şehit Uzm. Çvş. Melih Özcan Eskişehir


Fırat Kalkanı Operasyonu’nun 16’ncı şehidi olan kahraman askerimiz, 30 yaşındaydı. Evli ve iki çocuk babasıydı.

melih-ozcan-1 Foto: DHA Şehit Uzm. Çvş. Melih Özcan


Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen El Bab operasyonunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Melih Özcan’ın Eskişehir’deki baba ocağına ateş düştü. Şehidin daha bir hafta önce yeni bebeğinin olduğu detayı ise yürekleri dağladı. Tunceli’de görev yaparken 5. Hudut Tugay Komutanlığı’nda geçici görevle katıldığı Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen El Bab operasyonunda şehit düşen Özcan’ın şahadet haberi, Eskişehir Vali Yardımcısı İsmail Küreci’nin makam şoförü olan baba Mehmet Özcan ve Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde çalışan anne Melek Özcan’a iş yerlerinde verildi. Daha sonra acılı aile, askeri erkan eşliğinde Yıldıztepe Mahallesi Yardımcı Sokak’taki evlerine getirildi. Evlerine girişleri sırasında gözyaşlarına boğulan baba Mehmet Özcan, anne Melek Özcan ve şehidin kardeşi Ramazan Özcan’ın gözyaşlarına boğulması yürekleri dağladı. Ayrıca askerler tarafından evli ve 2 çocuk babası olan şehidin baba ocağına dev Türk Bayrağı asıldı. Öte yandan şehidin daha bir hafta önce yeni bebeğinin olduğu öğrenilirken, Piyade Uzman Çavuş Özcan’ın naaşının memleketi Günyüzü ilçesi Gümüşkonak Mahallesi’nde bugün defnedilmesi bekleniyor.

Şehit Astsubay Erdal Bolat Samsun


25 yaşındaki şehidimiz 4 ay önce izne gelip ailesiyle hasret gidermişti. O da komutanı gibi bekardı. Bu kez acı haberi geldi.

erdal-bolat Foto: DHA Şehit Astsubay Erdal Bolat


Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında gerçekleştirilen El Bab operasyonunda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat'ın cenazesi Samsun’daki baba ocağında gözyaşlarıyla karşılandı. Türk Hava Yolları'na ait uçakla Samsun-Çarşamba Havalimanı'na getirilen Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat’ın cenazesi, buradan da Alaçamın Kadıköy Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Baba evinin önünde cenaze aracından alınan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Erdal Bolat'ın naaşı evin bahçesine konuldu. Şehidin yakınları gözyaşına boğuldu. Şehidin dedesi Nail Bolat, halası Ayten Bolat ve babaannesi Hüsne Bolat tabutun başında gözyaşı döktü. Sinir krizleri geçiren anne Döne Bolat ise tabutun başına güçlükle gelerek oğluna ağıtlar yaktı. Şehidin evine yüzlerce vatandaş akın etti. Şehidin cenazesi bugün Alaçam Şadibey Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak olan cenaze namazının ardından Alaçam ilçesi Kadıköy Mahallesi'ndeki aile mezarlığına defnedilecek.

Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz Denizli


Fırat Kalkanı Harekatının 93'üncü gününde ağır yaralanan Bitlisli Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz şehit düştü. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab’a yönelik operasyonda ağır yaralanan ve Gaziantep'te kaldırıldığı hastanede şehit olan 25 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz'un Bitlis'in Ahlat ilçesinde defnedileceği öğrenildi.

halit-topuz