CHP eski Genel Başkanı'nın damar tıkanıklığın açılması nedeniyle hastaneye kaldırıldığı ve Baykal'a anjiyo yapıldığı öğrenildi. Peki Deniz Baykal kaç yılında ve nerede doğdu? Siyaset dünyasının baş aktörlerinden Deniz Baykal'ın biyografisi...

CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal bu sabah Ankara’daki evinde rahatsızlandı. 79 yaşındaki Baykal, yüksek ateş şikayetiyle yakınları tarafından önce özel bir hastaneye ardından da İbni Sina Hastanesi’ne kaldırıldı. Baykal’ın eşi Olcay Baykal’ın ise Antalya’daki evinden durumu takip ettiğini belirten Ercenk, “Yüksek ateş nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Doktorlarının verdiği bilgiye göre, üst solunum yolu enfeksiyonu var. Tedavisi sürüyor. Gelecek iyi haberleri bekliyoruz” dedi.

‘SOL KOL VE BACAĞINDA HAFİF GÜÇSÜZLÜK VAR’


Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bahattin Güzel ise Baykal’ın sağlık durumuyla ilgili, “Stent koyduk. Tedavisi yoğun bakımda devam ediyor. Bilinci açık. Durumunun daha iyiye gideceğini umut ediyoruz. Beyin fonksiyonları yerinde. Sol kol ve bacağında hafif güçsüzlük var. Tedavimiz devam edecek. Sol kolu ve sol bacağında kısmi hafif derecede güçsüzlük var. Şu anda cerrahi operasyonluk bir durum yok” diye konuştu.

FRANSA’DA HASTALANMIŞ

Baykal’ın Fransa’nın Strasbourg kentindeki Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin Genel Kurulu’na katıldığı ve önceki gece yurda döndüğü bildirildi. Tecrübeli siyasetçinin burada hastalandığı öğrenildi.

DENİZ BAYKAL KİMDİR? İŞTE BİYOGRAFİSİ...

Deniz Baykal 20 Temmuz 1938, Antalya'da doğmuştur.Türk avukat, siyasetçi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski genel başkanıdır. 1995–1996 yılları arasında Başbakan yardımcılığı görevini yürütmüştür. Birçok hükûmette yer alan Baykal, 1992–Şubat 1995, Eylül 1995–1999 ve 2000–2010 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin genel başkanlığını yapmıştır. 2002–2010 yılları arasında Ana muhalefet partisi lideri olmuştur.

İlk defa 1973 Türkiye genel seçimleri'nde meclise giren Baykal, 37. Türkiye Hükûmeti'nde Maliye Bakanı ve Bülent Ecevit'in kuruduğu 42. Türkiye Hükûmeti'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak yer almıştır. 12 Eylül Darbesi'den sonra Cumhuriyet Halk Partisi kapatılınca 1987 yılında Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP)'den milletvekili olarak seçilmeden önce bir süre gözetim altında tutulmuştur
deniz-baykal

1992 yılında tekrar kurulan CHP'nin genel başkanı seçilmiştir. Baykal'ın genel başkanlığını yaptığı CHP, Tansu Çiller'in genel başkanlığını yaptığı Doğru Yol Partisi ile 1995 Türkiye genel seçimleri'nde yarışmıştır ve koalisyon hükûmeti kurmuştur. 1995–1996 yılları arasında Başbakan yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olarak görev yapmıştır. 1999 Türkiye genel seçimleri'nde partisi CHP %10'luk seçim barajını geçemeyince istifa etmiştir. Eyül 2000 tarihinde tekrar CHP genel başkanı seçilmiştir ve 2002 Türkiye genel seçimleri'nde partisi ana muhalefet olmuştur. 2010 yılında kendisi ve başka bir CHP milletvekili içinde bulunduğu iddia edilen gizli kamera görüntülerine meydan okumak için genel başkanlık görevinden istifa etmiştir.

Baykal, meclisin en yaşlı üyesi sıfatıyla 2015 Türkiye genel seçimleri'nden sonra bir süre Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı olarak görev yapmıştır. Haziran-Temmuz 2015 TBMM Başkanlığı seçimi'nde CHP meclis başkanı adayı olmuştur fakat Adalet ve Kalkınma Partisi meclis başkanı adayı İsmet Yılmaz'a yenilmiştir. Ahmet Davutoğlu'ndan Baykal'a Seçim hükûmeti bakanlığı teklif edilmiştir fakat Baykal bu teklifi bir mektupla reddetmiştir.[1] Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nden sonra meclisteki en yaşlı milletvekili olduğu için 17 Kasım 2015'te bir süre TBMM Meclis başkanı olarak görev yapmıştır. TBMM Meclis başkanlığı görevine Baykal yerine 22 Kasım 2015 tarihinde Meclis başkanı olarak seçilen AK Parti milletvekili İsmail Kahraman geçmiştir.

[old_news_related_template title="Son dakika... Deniz Baykal yoğun bakıma alındı" desc="CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal yüksek ateş şikayetiyle kaldırıldığı hastanede yoğun bakıma alındı. Damar tıkanıklığın açılması nedeniyle Baykal'a anjiyo da yapıldığı öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/10/deniz-baykal-dha-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-deniz-baykal-yogun-bakimda-2050487/"]