Fetullah Gülen'in aslında bir terör örgütü lideri olduğunu, devleti ele geçirmek için yetiştirdiği militanları ile birlikte bu amaç uğrunda çalıştığını ilk kez tespit eden ve dillendiren
Necip Hablemitoğlu 15 yıl önce tam da bugün uğradığı suikast sonucu aramızdan ayrıldı.

Faili meçhul bir suikaste kurban giden Hablemitoğlu'ndan geriye ise öldürülmeden 3 yıl önce şimdi FETÖ dediğimiz örgüt ile ilgili yaptığı uyarıları kaldı.

[old_news_related_template title="Basılmamış kitabın yazarını öldürdüler" desc="" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2014/12/18/soner.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2014/yazarlar/soner-yalcin/basilmamis-kitabin-yazarini-oldurduler-682160/"]
İşte Hablemitoğlu'nun bundan 18 yıl önce Fethullah Gülen ve örgütü ile ilgili yaptığı o uyarılar...

 

MEZARI BAŞINDA ANILACAK


Hablemitoğlu ölümünün 15. yılında Ankara, Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabri başında ailesi ve sevenleri tarafından anılacak.

[old_news_related_template title="Necip Hablemitoğlu 1999'da FETÖ'yü anlattı, 2002'de suikasta uğradı" desc="2002 yılında suikaste kurban giden Prof. Dr. Necip Hablemitoğlu, 1999 yılında Ali Kırca'nın sunduğu Siyaset Meydanı'nda sayısal verilere de dayanarak FETÖ'yü böyle anlatmıştı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/08/hablemitoglu.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/necip-hablemitoglu-1999da-fetoyu-anlatti-2002de-suikaste-ugradi-1354256/"]

Necip Hablemitoğlu kimdir?


Evli ve iki kız çocuğu babası olan Necip Hablemitoğlu Türkiye dışındaki Türk topluluklarının yakın tarihi ile ilgili olarak çalışmalar yapmıştır. Orta Avrupa ve Balkanlar’da Türk eserleri, Türk azınlıkları ve Türk şehitlikleri konularında alan çalışmaları yürütmüş, ve bu konularda çeşitli projelerde aktif rol almıştır. Çalışma alanına ilişkin çok sayıda kitap ve makalesi bulunan Hablemitoğlu, öldürüldüğü 18 Aralık 2002 tarihine kadar Ankara Üniversitesi’nde doktor öğretim görevlisi olarak yirmi yıl süresince Atatürk ilkeleri ve devrim tarihi derslerini verdi.

Kendisi gibi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu ile evli, Kanije (Kanije, Osmanlı devletinin en batıdaki kalesi) ve Uyvar (Uyvar, Osmanlı’nın en kuzeydeki kalesi) adında iki kız çocuk babası idi.

Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002 tarihinde evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayata gözlerini kapadı. Köstebek isimli kitabı ölümünden sonra basılmıştır. Cinayet sonrasında Hablemitoğlu’nun elektronik postasına ve telefonuna gelen tehdit telefonları emniyet mensuplarınca incelenmek üzere alınmıştır. Ailesinin İçişleri Bakanlığı aleyhine Ankara 5’inci İdare Mahkemesi’nde açtığı dava neticesinde, İçişleri Bakanlığı 40 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkûm edildi. İçişleri Bakanlığı, savunmasında Hablemitoğlu’nun cinayetini “adi bir cinayet vak’ası” olarak değerlendirdiğini bildirmişti.