ABD'nin Maryland eyaletinde yerel bir gazeteye bir kişinin düzenlediği silahlı saldırıda ölü ve yaralının olduğu ve şüphelinin yakalandığı bildirildi. Amerikan medyası en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini açıklarken, gazetede görevli reklam-satış elemanıyla birlikte 4 gazetecinin olay yerinde yaşamını yitirdiği belirtildi.

[old_news_related_template title="Amerikalı şarkıcı Onfroy silahlı saldırıda yaşamını yitirdi" desc="Müzik dünyasında 'XXXtentacion' olarak bilinen Amerikalı ünlü rap müzik şarkıcısı Jashey Dwayne Onfroy, Florida eyaletine bağlı Miami kentinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/06/iecrop/silahli-saldiri_16_9_1529364684.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/amerikali-sarkici-onfroy-silahli-saldirida-yasamini-yitirdi-2473100/"]

ABD'de başkent Washington'a 1 saatlik mesafede yer alan Annapolis kentinde Capital Gazette adlı yerel gazetede silahlı saldırı meydana geldi. New York Times gazetesine konuşan gazete çalışanları, "Arkadaşlarımız tek tek yere düştü ve herkes için yeterli mermisi yoktu. Buraya insanları öldürmek için geldiğini bilmek korkutucu" ifadesini kullandı. Maryland Valisi Larry Hogan, saldırıda çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu açıkladı.

[caption id="attachment_2493258" align="alignnone" width="880"]Foto: AA Foto: AA[/caption]

Polis yetkilisi Steve Schuh da, saldırgan olduğu düşünülen bir şüphelinin gözaltında olduğunu, bu kişinin sorgulandığını ve başka bir saldırgan olmadığını bildirdi. Schuh, saldırı ile ilgili ihbarın alınmasından itibaren yaklaşık 1 dakika içinde güvenlik görevlilerinin saldırı yerine ulaşıp olaya müdahale ettiklerini kaydetti. Öte yandan yapılan açıklamada saldırganın 38 yaşındaki Jarrod Ramos olduğu ifade edildi. Ramos'un olayda kullandığı silahıyla birlikte yakalandığı açıklanırken, Ramos'un bir süredir gazeteyi tehdit ettiği ve dava açarak içerikleri eleştirdiği ortaya çıktı.

Maryland eyaleti polis sözcüsü Lt. Ryan Frashure, silahlı zanlının şarjör değişimine fırsat vermeden gözaltına aldıklarına vurgu yaparak, gazete binasından yaklaşık 170 kişinin polis, tarafından acil olarak tahliye edildiğini açıklandı. Frashure, gazete binasına düzenlenen saldırıda kullanılan silahın normal av tüfeği olduğunu duyurdu.

usa-attack

FBI soruşturma başlattı

Öte yandan, FBI olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattığı açıklandı

[caption id="attachment_2493259" align="alignnone" width="880"]Foto: AA Foto: AA[/caption]

Haberlere yansıyan iddialarda gazetenin haber odasına giren saldırganın haber editörü de dahil olmak üzere çok sayıda gazete çalışanını hedef aldığı belirtildi.

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

Öte yandan Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın saldırıyla ilgili bilgi aldığını ve kurbanların yakınlarına üzüntülerini ilettiğini açıkladı.

attack-usa2

Twitter hesabından açıklama yapan Trump da, "Annapolis'teki silahlı saldırıyla ilgili bilgi aldım. Dualarım ve düşüncelerim kurbanla ve onların aileleri ile. Olaya ilk müdahaleyi yapan yetkililere de teşekkür ediyorum." değerlendirmesini yaptı.