Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda benzin ve motorin fiyatlarında indirime gidildiğini açıkladı.

Buna göre 27 Kasım 2018 tarihinden geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatında 15 kuruş, motorinin litre fiyatında ise 26 kuruş indirim yapıldı. İndirimler pompa fiyatlarına da yansıyacak.



Yapılan bu indirimin ardından İstanbul'da 6.29 TL olan benzinin litre fiyatı 6.14 TL olacak. Yine İstanbul'da 6.24 TL olan motorinin litre fiyatı ise 6.01 TL'ye inecek.

Ankara'da ortalama 6.36 TL olan benzinin litre fiyatı 6.21 TL'ye, ortalama 6.27 TL olan motorinin litre fiyatı ise 6.04 TL'ye inecek.

İzmir'de ise ortalama 6.33 TL olan benzinin litre fiyatı 6.18 TL'ye inecek. İzmir'de ortalama 6.26 TL olan motorinin litre fiyatı ise 6.03 TL'ye düşecek.

EŞEL MOBİL OTOGAZDA DEVAM EDİYOR


Bakanlar Kurulu, Mayıs ayı ortasında benzin, motorin ve oto gazda, petrol fiyatları ve döviz kuruna bağlı artış yaşanması durumunda, bu mallara uygulanan özel tüketim vergisinin (ÖTV), gerçekleşen artış kadar azaltılmasına karar vermişti.

Eşel mobil sistemine ÖTV destekleri benzinde Kasım ayı başında, motorinde ise geçen hafta sıfırlandı. Otogazın litresinde ise bugün itibarıyla litre başına 20 kuruş ÖTV desteği bulunuyor.

DÜŞÜK TALEP BEKLENTİSİ BASKI OLUŞTURUYOR


Cuma günü 62,54 dolardan güne başlayan ve gün içinde 62,77 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, bu sabah 59,14 dolardan açıldı. Uzmanlar, küresel ekonomilerdeki daralmanın ortaya çıkardığı düşük talep beklentisinin fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturduğunu kaydetti.