Ankara'da dün kar yağışı sebebiyle tatil olan okullar bugün de tatil olacak mı sorusu okul hazırlıkları için uyanan öğrencilerin gündeminin ilk sıralarında. Yoğun kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplanan Ankara'da ilginç kar manzaraları ortaya çıktı. Ankaralılar, beyaza bürünen parklarda kardan adam yapıp kar topu oynayarak karın keyfini çıkardı. Ankara'da bazı noktalarda bnuzlanma olsa da kar tatili açıklaması gelmedi.

ANKARA'DA 27 ARALIK TATİL Mİ?

Dün okulların tatil edilmesini fırsat bilen çocuklar sokaklarda karın keyfini çıkardı. Peki 27 Aralık Perşembe günü de Ankara’da okullar tatil mi? Ankara Valiliği tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak açıklama yapılır yapılmaz haberimizde olacak.

Öğrenciler merakta: Ankara’da yarın okullar tatil mi? Valilik açıklama yaptı mı?

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL OLDU?

Milyonlarca öğrenci yaşadıkları kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle 27 Aralık Perşembe günü okulların tatil olup olmadığını araştırıyor. Dün Türkiye'nin büyük bölümünde kar yağışı etkisini sürdürürken valiliklerin aldığı kararlar ile çok sayıda ilde okullar tatil edilmişti.

Sivas: Sivas’ta etkili olan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Tokat: Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, olumsuz hava şartları nedeniyle Başçiftlik ve Reşadiye ilçesi ile Erbaa ilçesine bağlı Gökal beldesi bölge okullarında eğitime bir gün süre ile ara verildiğini duyurdu.

Gümüşhane: Gümüşhane'de etkili olan kar yağışının ardından il genelindeki tüm okullarda Perşembe günü eğitime bir günlük ara verildi.

Adana Tufanbeyli: Adana’nın Tufanbeyli ilçesinde yoğun bir şekilde devam eden kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği bildirildi.

Rize İkizdere: Rize'nin İkizdere ilçesinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verilecek. İkizdere'de 22 köy yolu ulaşıma kapandı.

Çorum Sungurlu: Çorum’un Sungurlu ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın taşımalı eğitim öğrencilerine okullar tatil edildi.

Bingöl taşımalı eğitim: Bingöl’de yarın merkezde taşımalı eğitime ara verildi, Karlıova ilçesinde ise tüm okullar tatil edildi.

Tunceli: Tunceli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ve 5 ilçedeki tüm okullar, 2 ilçede ise taşımalı eğitim kapsamında olan yerlerde bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verildi. Tunceli-Merkez, Hozat, Nazimiye, Mazgirt, Pülümür ve Ovacık ilçelerinin tamamında; Çemişgezek ve Pertek ilçelerinde ise taşımalı eğitim kapsamında olan yerlerde 27 Aralık 2018 Perşembe Günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmiştir” denildi.

Aksaray: Aksaray’da buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın için bir gün ara verildi.

Malatya: Hekimhan Kaymakamı Ahmet Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meteorolojik verilere göre sabaha kadar devam etmesi beklenen kuvvetli kar yağışı ve beraberinde oluşabilecek buzlanma nedeniyle öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için yarın ilçede okulların tatil edildiğini belirtti.