Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in ismini taşıyan ve 19 Mayıs 2013 tarihinde Eskişehir'in ilk yerleşim yeri olan tarihi Odunpazarı bölgesinde açılan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi turist akınına uğruyor.

Yılmaz Büyükerşen ve öğrencileri tarafından yapılan 196 balmumu heykelin sergilendiği müzeyi 4 yıllık sürede 1 milyon 500 bine yakın turist ziyaret etti.

Müzede; cumhurbaşkanları, başbakanlar, siyasi parti liderleri, yazarlar, bilim insanları, tiyatro ve sinema sanatçıları, ses sanatçıları, Eskişehirli önemli başarılara imza atmış sporcuların yanı sıra diğer ülkelerin siyasi liderleri ve Hollywood yıldızlarının balmumu heykelleri bulunuyor. Tam 12, indirimli 6 lira olan müzeye giriş ücreti ise kimsesiz kız çocukları ile engelli çocukların eğitimi için kullanılıyor.

[caption id="attachment_2560308" align="alignnone" width="1200"]FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ[/caption]

ESKİŞEHİR ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR


Eskişehir'e gelen turistlerin gezmeden dönmedikleri mekanların başında yer alan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi'ni gezen turistler müzedeki heykelleri canlı sanıyorlar. Müzeyi gezen turistler, müzeye hayran olduklarını söylediler.

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müze Sorumlusu Nurcan Canalp, müzenin sadece Türkiye'den değil yurt dışından gelen turistlerin de yoğun ilgisini çektiğini belirterek, "Türkiye'nin en büyük balmumu eserler müzesi. Toplamda 196 balmumu heykelimiz var. Yaklaşık 4 yıl önce faaliyete geçtik. Türkiye'nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçi geliyor. Eskişehir şuan altın çağını yaşıyor. Ciddi bir müze potansiyeli olan bir şehir. Eskişehir'e gelen her turist mutlaka müzemizi ziyarete geliyor. Açıldığımız günden itibaren yaklaşık 1 milyon 500 bine yakın ziyaretçiye ulaştık. Aslında bu müzenin çok önemli bir özelliği var. Müzede her düşünce yapısından, her siyasi görüşten ziyaretçilerimiz geliyorlar. Tiyatro yıldızlarımız, sinema yıldızlarımız hatta Türkiye ile sınırlı kalmıyoruz Hollywood yıldızlarımız yine bu müzede sergileniyor. Müzede bütün heykellerimize aslında yoğun bir talep var. Ama bir heykel var ki gerek Türkiye'den gerekse yurt dışından gelen turistlerin büyük bir ilgisiyle karşılaşıyoruz. O da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün heykeli. Eskişehir'deki bu güzellikler Türkiye'de herkesin ilgisini çekiyor. Müzedeki bütün heykeller aynı zamanda Büyükşehir Belediye başkanımız ve öğrencileri tarafından yapılmıştır. Yılmaz Büyükerşen bu konuda çok güzel bir incelik gösterdi ve büyükşehir belediye meclis kararı ile müzeden elde edilen geliri kimsesiz kız çocukları ve engelli çocukların eğitim giderlerine aktarılmasını sağladı. Dolayısıyla bağış müzesiyiz. Müzenin içindeki bazı alanlar bağış alanı. O alanlarda görevli fotoğrafçılarımız tarafından heykellerle birlikte fotoğraf çekimine izin veriliyor. Çekilen fotoğrafları çıkışta kendilerine teslim ediliyor. İnşallah 2 milyonuncu ziyaretçimizi de görürüz. Ulaşabildiğimiz maksimum ziyaretçiye ulaşmaya çalışıyoruz. Bu bizim için bağış demek, bu bizim için insanların sanata olan görüşünün değişmesi demek" diye konuştu.