CHP İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu için tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

FOTO:SÖZCÜ - Kılıçdaroğlu, CHP'nin İstanbul adayını tanıttı. FOTO:SÖZCÜ - Kılıçdaroğlu, CHP'nin İstanbul adayını tanıttı.


CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan sonra kürsüye gelen Kılıçdaroğlu  "İstanbul'u yönetmek sıradan bir olay değildir. Aday adaylarımızın tamamı son derece değerli onlar da çalışıyorlar. Aday adaylarımızı da yürekten kutluyorum. İstanbul şairlerin yazarların ressamların ilham kaynağı olan bir yer. İstanbul'a aşık olursunuz İstanbul sizi yüreğinizden yakalar. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u aldığında Haliç'te koyun otlatmayı yasaklamıştır. İstanbul'u onun koyduğu ilkelerle ruhla yönetmek zorundayız. Üniversitelerin medyanın sanatın merkezidir aynı zamanda İstanbul. İstanbul'u yönetmek için bilgiye, birikime ve deneyime ihtiyaç var. Bu 3 özellik de Ekrem İmamoğlu'nda olduğu için onu aday gösterdik. Yönetenlerin biz sana ihanet ettik itirafında bulundukları bir İstanbul. Bunu itiraf ettiren İstanbul'un ruhudur kimliğidir aslında. O kimliğe baktığınızda yıllardır yönettiğiniz bir kente nasıl ihanet ettiğinizi görüyorsunuz. İstanbul ihanet edilmemesi gereken, korunması gereken bir kenttir. İstanbul'u yönetmek için bilgiye deneyime birikime ihtiyacınız var. İnsanlar hayatlarının önemli kısmını yollarda değil çalıştıkları mekanlarda geçirmeliler. İstanbul'u Fatih yamalatın diye almadı yeşillikleri yok edin diye almadı İstanbul'u beton İstanbul'a dönüştürün diye almadı, İstanbul'u yaşatın diye aldı" dedi.

İMAMOĞLU'NUN AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu'nun ardından kürsüye çıkan İmamoğlu ise vaatlerini tek tek sıraladı.

İşte İmamoğlu'nun konuşması...

Saygıdeğer Genel Başkanım, değerli misafirler çok sevgili İstanbullular. Hepiniz hoş geldiniz. Buradan, bu salondan bizi ekranlarının basında izleyen en küçüğünden en büyüğüne tüm İstanbullulara sevgilerimi, saygılarımı yolluyorum. Yine, Türkiye’nin dört bir yanındaki yurttaşlarımıza derin saygılarımı yolluyorum. Bugün tarihi bir gün. Çünkü bugün burada tarihi bir yolculuğa başlıyoruz. Bu tarihi yolculuğun sonunda birlikte zafere ulasacağız. Bu yolculuğun sonunda kazanan İstanbul ve tüm hemşerilerimiz olacak. Beni bu onurlu göreve layık gören tüm Cumhuriyet Halk partililere, İstanbul il örgütüne, İstanbul’daki ilçe örgütlerine, ilçe belediye başkanlarına, partimin yöneticilerine ve genel başkanım sayın Kemal Kılıçdaroglu’na en içten şükranlarımı sunarım. Benzer şekilde bana büyük destek veren büyük aileme, eksiksiz tüm Beylikdüzühalkına, benim güzel hemşerilerime en içten şükranlarımı sunmak istiyorum. Değerli konuklar, müsaade ederseniz, konuşmamın bundan sonraki bölümünde sadece sizlere değil,tüm İstanbullulara seslenmek istiyorum. Değerli İstanbullular, kıymetli hemşerilerim, bundan tam 94 gün sonra oy kabinine girecek, perdeyi çekecek ve İstanbul’un bir sonraki büyükşehir belediye başkanını seçme şansına sahip olacaksınız. O gün kendinize üç basit soru soracaksınız: