Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın'ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun söz konusu televizyon programındaki konuşmasından bölümlere yer verildi.

[old_news_related_template title="CHP lideri Kılıçdaroğlu canlı yayında açıkladı" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair merak edilen her şeyi CNN TÜRK'te Hande Fırat'la Gece Görüşü'nde değerlendirdi. Yerel seçim stratejisi ne? Ankara, İstanbul ve İzmir'de kimleri aday gösterecek? Seçimlerden sonra kurultay olasılığı ile ilgili ne düşünüyor? 2023'te Cumhurbaşkanı adayı olacak mı? Muharrem İnce'nin kendisi hakkındaki sözlerine ne diyor? Gazeteciler sordu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yanıtladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/manset-6_16_9_1541102254.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/chp-lideri-kilicdaroglu-canli-yayinda-acikliyor-2714814/"]

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Cemal Kaşıkçı cinayetini örtbas etmekle, katillerin yurt dışına çıkmasına izin vermekle ve katilleri korumakla suçladığı belirtilen dilekçede, bu hususların tümünün gerçek dışı olduğu kaydedildi.

Suç işleyen bir kişiye, araştırmadan, yakalanmadan, tutuklanmadan veya hükmün infazından kurtulması için imkan sağlamanın, Türk Ceza Kanunu'nun 283. maddesinde suç olarak düzenlendiği hatırlatılan dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun, bu suçu işlediği isnadında bulunarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı açıkça iftira attığı belirtildi.

Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun, "iftira" ve "cumhurbaşkanına hakaret" suçlarından cezalandırılması talep edildi.  AA