Kar yağışının etkilediği illerimizde ulaşım sorunları yaşanmaması için bazı noktalarda kar tatili ilan edildi. Bugün kar tatili ilan edilen yerlerde yarın da kar tatili olacak mı sorusu merak edilirken, bazı illerden kar tatili açıklaması gelmeye başladı.

HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL?

ADIYAMAN SİNCİK'TA KAR TATİLİ

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün (Cuma) tatil edildi. Yetkililer, Sincik ilçe merkezindeki tüm ilk ve orta dereceli okulların yanı sıra, Alancık, Pınarbaşı, Yarpuzlu, Serince, Balkaya, Sakız ilkokullarında okulların kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil edildiğini duyurdu.

kar-tatili

BİNGÖL'DE KAR TATİLİ UZATILDI

Bingöl'de yoğun kar yağışının etkili olması nedeniyle merkez ve 6 ilçede eğitime Cuma günü ara verildiği bildirildi. Bingöl'de dünden itibaren devam eden kar yağışının etkisi sürdürmesi nedeniyle hamile ve engellilerin Cuma günü idari izinli sayılmasının ardından merkez ve 6 ilçede de eğitime bir günlüğüne ara verildi. Kar nedeniyle kentte bugün de okullar tatil edilmişti. Valilik açıklamasında, “İl Merkezi, Karlıova, Yedisu, Yayladere, Kiğı, Genç ve Adaklı ilçelerimizde devam etmekte olan kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 28.12.2018 Cuma günü resmi özel, örgün ve yaygın tüm eğitim kurumlarında eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir” denildi. Öte yandan, kar yağışının en çok Yedisu ve Karlıova ilçelerinde etkili olduğu öğrenildi.

ERZURUM'DA TATİL AÇIKLAMASI GELDİ

Erzurum'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın için kent genelinde okulların tatil edildiği açıklandı. Erzurum'da yoğun kar yağışı etkili olurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, kar yağışının süreceğine yönelik raporu sonrası valilik tarafından eğitime yarın için okulların tatil edildiği duyuruldu. Erzurum Valiliği'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yayımlanan mesajda, "Olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde bulunan tüm okul öncesi, ilköğretim okulları, liseler ve özel eğitim ve öğretim kurumları 28.12.2018 Cuma günü 1 gün tatil edilmiştir. Kurum ve kuruluşlarda çalışan engelli personel ile hamile bayanlar da idari izinli sayılacaktır" denildi.

[old_news_related_template title="Sömestr tarihi yaklaşıyor, yarıyıl tatili geliyor! " desc="Tatil planı yapmak isteyen aileler sömestr tarihini öğrenmek istiyor. Yarıyıl tatilinin başlayacağı günü merak edenler hem şubat tatili planlarını netleştirmek hem de sömestirin ne zaman başlayıp ne zaman biteceğini merak ediyor. Yarıyıl tatili, 21 Ocak-1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2019 Cuma tamamlanacak. 15 Haziran 2019 Cumartesi günü başlayacak olan yaz tatili, 16 Eylül 2019 Pazartesi gününe kadar sürecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/12/iecrop/15-tatil-ne-zaman-4_16_9_1545911666.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/15-tatil-ne-zaman-baslayacak-somestr-tarihi-yaklasiyor-yariyil-tatili-geliyor-2886091/"]