Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumuna dair uyarılar yayınladı. Yapılan son değerlendirmelere göre, Salı gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen yeni soğuk ve yağışlı hava ile birlikte ülkemiz genelinde hissedilir derecede azalacak. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise buzlanma ve don beklendiği bildirildi.

SALI GÜNÜ SICAKLIKLAR DÜŞECEK

Bir süredir soğuk havanın etkisinde bulunan Türkiye genelinde salı gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen yeni soğuk ve yağışlı hava ile birlikte sıcaklık hissedilir derecede azalacak. . Pazartesi günü İstanbul'da kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Ankara yağmurlu, İzmir ise gökgürültülü sağanak yağış olacak. Salı günü, üç büyük ilde yağmur bekleniyor.

KAR YAĞIŞI GELİYOR

Çarşamba Ankara kar yağışlı, İzmir çok bulutlu ve İstanbul yağmurlu olacak. Perşembe ve cuma Ankara'da yine kar yağışı etkili olacak. İstanbul ve İzmir'de yağmur yağacak.

YURTTA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu ile Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Erzurum, Kars ve Iğdır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; öğleden sonra ve akşam saatlerinde Muğla ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde; akşam ve gece saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

İç ve doğu bölgelerde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

İSTANBUL:

Pazartesi: 10°C - 13°C / Kuvvetli Sağanak Yağışlı,

Salı: 5°C- 9°C / Yağmurlu

Çarşamba: 4°C - 7°C / Yağmurlu

Perşembe: 5°C - 9°C / Yağmurlu

Cuma: 5°C - 11°C / Yağmurlu

ANKARA:

Pazartesi: 5°C - 12°C / Yağmurlu,

Salı: 4°C- 6°C / Yağmurlu

Çarşamba: 0°C - 1°C / Kar yağışlı

Perşembe: -5°C - 2°C / Kar yağışlı

Cuma: -1°C - 4°C / Karla karışık yağmurlu

İZMİR:

Pazartesi: 10°C - 16°C / Kuvvetli Gökgürültülü Sağanak Yağışlı,

Salı: 6°C- 13°C / Yağmurlu

Çarşamba: 6°C - 11°C / Çok bulutlu

Perşembe: 5°C - 12°C / Sağanak yağmurlu

Cuma: 7°C - 15°C / Sağanak yağmurlu