15 Temmuz 2016'daki hain FETÖ darbe girişiminden 24 saat sonra yani 16 Temmuz akşamı çekilen fotoğrafı medyada '15 Temmuz gecesi' çekilmiş gibi gösterilen ve geçtiğimiz ay AKP İstanbul İl Başkanlığına yaptığı "AKP'den milletvekili aday adaylığı" için başvurusu tartışmalara konu olan Şerife Boz, 24 Haziran için umduğunu bulamadı.

[caption id="attachment_2425053" align="aligncenter" width="1200"]Şerife Boz, AKP'de milletvekili olabilmek için başvuruda bulunmuştu. Şerife Boz, AKP'de milletvekili olabilmek için başvuruda bulunmuştu.[/caption]

EVİNDEN ÇIKMIYOR, TELEFONLARA BAKMIYOR


Şerife Boz, AKP tarafından YSK'ya sunulan 600 kişilik listeye giremedi. Pazartesi gününden beri evinden dışarı çıkmadığı öğrenilen Boz, telefonlarına da çıkmıyor.

Şerife Boz'un telefonuna çıkan eşi ise Sözcü'ye yaptığı açıklamada "Konuyla ilgili konuşmak istemiyoruz, her şey nasip kısmet. Artık rahatsız edilmek istemiyoruz" dedi.
Sözcü'ye konuşan Kağıthane Çeliktepe'deki komşuları ise "Şerif hanımı iki gündür sokakta görmedik" dediler.

NE OLMUŞTU?

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından 16 Temmuz akşamı eşine ait hafriyat kamyonunun direksiyonunda görüntülenen Şerife Boz kısa süre içerisinde 15 Temmuz direnişinin simgesi haline dönüşmüştü.
Rus işgaline karşı Erzurum'daki halk direnişinin simgesi haline gelen Nene Hatun'a bile benzetilen Şerife Boz'un söz konusu fotoğrafının 15 Temmuz'da değil 16 Temmuz akşamı çekildiği ise onun milletvekilliği başvurusunun ardından ortaya çıkmıştı. 15 Temmuz şehit yakınları Boz'u "Sahketarlıkla" suçlamış, simge fotoğrafı çeken fotomuhabiri de "Ben o kareyi 16 Temmuz'da çekmiştim" açıklamasında bulunmuştu.

[old_news_related_template title="Şerife Boz muamması! Kahraman mı yalancı mı?" desc="Hafriyat kamyonunun direksiyonunda çekilen fotoğrafı 15 Temmuz'un simgelerinden olan Şerife Boz'un AKP'den milletvekili adaylığı 15 Temmuz şehit yakınlarının tepkisini çekti. Boz'un 15 Temmuz ve sonrasında yaptıklarını siyasi ve maddi çıkara çevirdiğini savunan 15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri, Boz hakkında ortak suç duyurusunda bulunmak için harekete geçtiler. Şerife Boz'un simge fotoğrafını çeken muhabir de “Ben o fotoğrafı 16 Temmuz'da çektim” dedi. Sözcü'ye konuşan Şerife Boz ise tüm iddiaları yalanladı ve 'Ben de onlardan şikayetçi oldum. Benim Erdoğan ve vatan sevdamdan başka düşüncem yok. Simge isim olmamı kıskanıyorlar. Ben 15 Temmuz gecesi köprüdeydim' dedi ancak 16 Temmuz'da çekildiği öğrenilen kamyonlu fotoğrafı için neden şimdiye kadar 'düzeltme yapmadığını' açıklamadı. İşte yılan hikayesine dönen 'simge fotoğrafın' ve tartışmaların detayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/serife-boz-iha_16_9_1525070874.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/serife-bozun-akpden-adayligi-ortaligi-karistirdi-beni-kiskaniyorlar-2378733/"]

[old_news_related_template title="24 Haziran seçimleri: Ak parti milletvekili adayları (AKP milletvekili aday listesi 2018)" desc="AK Parti milletvekili adayları belirlendi. İktidar partisi AKP'de milletvekili aday listesinde sürpriz isimler dikkat çekti. Adaylar arasından lise öğrencisi Elif Nur Bayram, AK Parti milletvekili aday listesine Kocaeli'den girdi. İşte 24 Haziran 2018 seçimleri AKP milletvekili adayları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/akp-logo-milletvekili-adaylari_16_9_1527057597.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/24-haziran-secimleri-ak-parti-milletvekili-adaylari-akp-milletvekili-aday-listesi-2018-2424022/"]