Durum ne hale geldiyse artık verecek yeni müjdeleri bile kalmadı! Enerji Bakanı lütfetti aynı müjdeyi tekrarladı; “Elektrik ve doğalgaza yılbaşına kadar zam yapılmayacak!”
Kimse ona “Hey dostum! Burada müjdeleri Saray verir” demedi mi? Nitekim bu “müjde” daha önce iki kere verildi. Her birine ayrı ayrı mı sevinmeli?

★★★

Bundan iki hafta önce Berat Albayrak çıktı; “Biz de elimizi taşın altına koyduk” dedi... “Elektrik ile doğalgaza yılsonuna kadar zam yapılmayacak” diye devam etti. Yok, yapsaydınız bari!
Yılbaşından beri meskenler için doğalgaza yüzde 30, elektriğe yüzde 45 yapılan zammın nerede yüzde 10 indirimi? Fedakârlıkta sıra hiç devlete gelmeyecek mi?

★★★

Sahi o sırada Enerji Bakanı neredeydi? “Yılbaşına kadar” diye söyleyince millete yıl boyunca zam yapılmayacak algısı sağladıklarına inanıyor. Alt tarafı 50 gün sonra yılbaşı... Kimi yiyor?
Zira yapılacak zamların hepsi yapıldı. Arkasından dolar düştü, zamlar kucağımızda kaldı. İndirim yapmaları gerekiyorken zam yapmamaları başarı mı?

★★★

Esas müjdeyi ben vereyim. Elektrik ve doğalgaza 31 Mart’a kadar zam yapılmayacak. Malum yerel seçimler var. Enerji Bakanı bunu nasıl atlar?
Dünya harcama, bir sürü gider... Peki, bu paralar nereden bulunacak? Dâhinin biri çıkmış, yurtdışından getirilen telefonların kullanım harcı tutarını 500 liraya çıkarmış. Daha düne kadar 170 liraydı, 3 katına fırladı.

★★★

Hiç mi ekonomi eğitimi görmediniz? Hepiniz mi kopya çektiniz? Şunu ödenebilir bir meblağda tutsanız hiç değilse gelir elde edeceksiniz. Şimdi kaçak telefonlarla daha çok mücadele edeceksiniz.
Kendi sigarasını sarmasın diye sigara kâğıdına vergi getirildi. Kendi içkilerini üretmesin diye satılan alkolün içine tat bozucu eklendi.
Yine de ne oldu topladığın vergi? Her geçen gün eridi! İçki içen kimyacı gibi kendi içkisini damıtıyor. Sigara saran zaten kaçak kâğıt alıyor.

★★★

Aranızda evden çıkan, halk arasında dolaşan, sokakları karışlayan da mı yok? Android kullanan telefonların IMEI’sini değiştirmek beş dakika, maliyeti 15 lira...
Alacakları 170 lira vergiden de olup milleti illegal yollara teşvik edecekler illa... Eski telefonların kayıtlarına nur yağacak adeta...

★★★

Esas bugün Erdoğan’ın 100 günü kapsayan eylem planının 100’üncü günü...  Önemli ve öncelikli gördüğü projelerle 100 günde ülkeyi düze çıkartacağını iddia etmişti. Tam da 10 Kasım’a denk gelmesi kader mi?
Projelerden hangisi bitti? Bakanlıklar 46 milyar liralık bütçeyle 400 projeyi hayata geçirecekti. Kaç lira harcandı? Hangileri yapıldı? Sizce o gün verilen sözler bugün hatırlanır mı?
Bak 10 Kasım’a... Saat 9’u 5 geçe herkes kalkacak ayağa... Sözümüzü unutur muyuz biz? Atatürk’ün açtığı yolda...