Yanlış anlamayın. Çizgimden, fikrimden, yazı ahlakı ve ilkelerimden dönmüş değilim.
İzinden döndüm.
Rüzgar gibi geçti.
Nerede kalmıştık.
Ordu, polis, adalet, devlet, meclis, üniversiteler, basın, bürokrasi, din, diyanet, eğitim, öğretim, tarım, sanayi, hizmetler, kalkınma, borçlanma, israf, şatafat, harcama, örtülü ve örtüsüz ödenek, bedelli askerlik, hapistekilere af, generallerin terfi edilmesi, partili milletvekili olmuşlardan üniversitelere rektör yapılması, milliyetçiliğin ne zaman ateşleneceği, İslamcılığın ne zaman kışkırtılacağı, kimin süper savcı olacağı, devlet ihalelerinin hangi işadamlarına verileceğinin kararlaştırılması, nitelikli sıçramaya ne vakit ve nasıl geçileceği, dolar nereye kadar gidecek, faiz nerede duracak, batmış şirketlerin kurtarılması için kaç milyar liralık destek fonu kurulacak hepsi tek bir kişinin ağzından çıkacak emre bakar duruma getirilmişti.
“Yeni Yönetim” diyorlar.
Burada kalmıştık.

* * *

Aynı yerdeyiz.
Ver papazı!
Al papazı!
“Yeni Yönetim Türkiye” ABD’deki papazı almadan, elindeki papazı vermekten yana olmadığını, açıklamaya devam ediyor. ABD’den ise Trump tavrına bürünmüş bir “ağır aşağılayıcı tehdit dili” yükseldikçe yükseliyor.
Verin papazı!
Yoksa.
Yaptırım başlatırız.
Dilenci durumundasınız. Dış borç bulmaya ihtiyacınız var, biliyoruz. ABD bankaları, Avrupa para babaları size “tek dolar borç” vermezler. Daha önce gelmiş dış para da hızla çıkar, gider. Yunanistan’ın battığı iflas durumuna dönerisiniz, İran’dan beter duruma benzersiniz.
Arkası askeri hamle.

* * *

Tehdit, Başkan Trump’tan, Başkan Erdoğan’a gelmiyor. Başkan Trump’ın yardımcısı Pence’den Başkan Erdoğan’a ismen yapılıyor.
Resmen aşağılama.
Ver papazı yoksa!
Papazların trampa edilmesi Başkanların işi değil. Adaletin görevi. ABD, “Türkiye’de adaletin bağımsız olmayıp, doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki dudağı arasında olduğunu” söylüyor. Subaylarımızın başına çuval geçirmişlerdi. Onun benzeri; Türkiye’nin onuruyla yeniden oynuyorlar.

* * *

Ne yapılacak?
ABD bir papaz için yangına benzin dökerse; Türkiye, Adana İncirlik’deki ABD askeri uçakları ile nükleer füzelerine el koyup, Irak ve Suriye’deki ABD üslerine hava bombardımanı başlatıp İsrail’e savaş mı ilan edecek? BRICS kulübüne (Brezilya- Rusya- Hindistan-Çin-GÜNEY AFRİKA) girme görüntüsü vermeyi aşan bir durum yaşıyoruz.

plusbanner2x