Her gün güçlü bir uyarı çığlığı, “uyanın... uyanın...” diye kendini gösteriyor.
Önceki gün sabah:
“Silahları gömdüğümüz Belgrad Ormanı’ndan çıkartacağız” diyen bir iç savaş tahrikçiliği alenen yapıldı.
Dün gece yarısı:
Saadet Partililere saldırıldı.

* * *

Önceki gün sabah:
Ahmet Maranki adında bir profesör, bir TV ekranından açıkça şu sözleri söyledi: “Benim umudum 25 Haziran’da... Olmadı artık Belgrad Ormanı’nda bir ağacın altında talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkartacağız sokağa artık” dedi.

* * *

Dün gece yarısı:
Ankara Konya yolu civarında Saadet Partililer, gece geç saatlerde partilerinin bayrağını asıyorlardı. Bir grup onlara saldırdı. Saadet Partisi Ankara Milletvekili adayı Mehmet Fethi Öztürk ve kardeşi ağır yaralandı. Saldıranların MHP’li olduğu ve başlarında Ankara MHP Milletvekili Mevlüt Karakaya olduğu iddia edildi. Bu iddiayı Saadet Partisi Ankara İl Seçim Karargah Başkanı Selim Aydın yaptı. Selim Aydın, “...Olayın öncesinde şu oluyor; bizim arkadaşlar pankartları taşırken bir anda Devlet Bahçeli’nin makam arabası geçiyor. 5 dakika sonra bir ekip geliyor. Bizim arkadaşları dövüyorlar...” dedi.

* * *

Önceki gün sabah:
İsminin önünde profesör yazıyor ama gerçekte ne profesörü olduğu net olarak anlaşılamayan Ahmet Maranki, TV kanalından Belgrad Ormanı’nda bir ağacın altında talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkartacağız sokağa artık...” dedikten sonra, ihbar üzerine, Küçükçekmece Başsavcılığı harekete geçti; “ilgili kişi şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılmış olup soruşturma titizlikle sürdürülmektedir” açıklaması yapıldı.
30-40 saat geçti.
Profesör (!) ifadeye gelmedi.
Bu yazının yazıldığı saatlerde; “bir kesimi diğer bir kesim aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden” profesör henüz savcılığa gelmemiş ya da yakalanıp getirilmemişti.

* * *

Dün gece yarısı:
Saadet Partisi Ankara İl Seçim Karargah Başkanı Selim Aydın, sözlerine ayrıca şunları ilave etti: “... Olay uzamasın diye arkadaşları götürmeye çalışırken bir anda 25-30 kişi gelip sorgusuz sualsiz bize vurdular. İnanın sayısını saymakta güçlük çektim. Öyle bir noktaya geldi ki silah çekip arkadaşlarımızın ağızlarına dayadılar. Polis bizim arkadaşları tutuyor. Öldüresiye darp edilen bizim arkadaşlar, gözaltına alınıp karakola götürülen bizim arkadaşlar...”
Bu iddialara MHP Ankara İl Başkanı Turgay Baştuğ, “Saadet isimli küçük ve önemsiz parti mensupları partimizin afişlerini indirmişler. Bu durumu gören yoldan tesadüfen geçmekte olan ülküdaşlarımız kendilerini ikaz etmişler ancak grup başta sopa, tekme ve yumruklarla cevap vermiş karşılık alınca silaha sarılmış ve arkadaşlarımıza ateş etmiştir. Ülküdaşlarımız da meşru müdafaa haklarını kullanmışlardır” diyerek karşılık verdi.

* * *

Her gün güçlü bir belirti; “25 Haziran’da iktidar sandıkta değişmezse Türkiye yanar”diye çığlık olup bağırıyor.
Tarhan Erdem yazdı.
Şu an itibariyle 18 milyon seçmen kararsız görünüyormuş.
Kararsız vatandaş uyan!

sozcu-banner-1