İslam’dan önce cahiliye döneminin adamları, tatlı hamurdan (kurabiyeden) put (Allah) yapıp, kurabiyeden putlara tapıyorlardı. Acıkınca da oturup kurabiye putları yiyorlardı.
Ne oldu?
Kurabiyeler mi bitti?
Elde yeteri kadar FETÖ’cü kalmadığı için mi Emin Çölaşan’ın ve benim yazılarımı, SÖZCÜ Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz’ın sadece halk olanı biteni net anlasın diye yaptığı birinci sayfaları, SÖZCÜ İnternet sitesi yöneticileri Mustafa Çetin ve Yücel Arı’nın haberlerini yontup, eğip, büküp bizden FETÖ’cü mü yaratacaklar?
Bizden FETÖ’cü mü olur?
SÖZCÜ’nün patronu Burak Akbay’dan Fetullahçı mı çıkar? 44 yıldır gazetecilik ve yazarlık yapıyorum. Çok dava ile karşılaştım. Bu kadar çürük iftiraya dayalı bir iddia ile ilk kez karşılaşıyorum. Yazdıklarımın arkasındayım.
Bugün de yazarım.
Yarın da yazarım.
İktidar ağzıyla konuşup yazmayanlara damga yapıştırmaya çalışıyorlar. Yazarlık geçmişimde FETÖ’cü cemaatin yanında yakınında olmadığım gibi hep karşısında duran yüzlerce yazım var.

★★★

Fetullahçıların, “AKP’yi Truva atı yapıp içine gizlenerek Türkiye’yi İslamcı bir yapıya dönüştürme ve bunun için de laik orduyu çökertme planı uyguladıkları” günlerdi. Fetullahçı, gücünü ABD ve AB’den alıyordu. Ergenekon ve Balyoz kumpası iddianameleri yazmışlardı. AKP’nin kurucusu Başbakan Erdoğan, “bu davanın savcısıyım” diyor, şimdi Almanya’da kaçak savcı Zekeriya’nın altına binsin diye zırhlı Mercedes tahsis ediyor, şimdi ABD’de kaçak Fetullah’a “özledik dön gel” diye çağrı yapıyordu. Ben, orduya kumpas kurulduğunu ve asıl amacın “Türkiye’nin laik çizgisini çökertmek ve İslamcı bir dönüşüme geçmek” olduğunu düşünüp, yazan gazeteciler içinde yer aldım.
5-10 kalemdik.
Biz haklı çıktık.
Ergenekon kumpastı.
Kumpas olduğu anlaşıldı.

★★★

İddianameyi okudum.
Diyor ki “sizin geçmişte Fetullah Cemaati’ne karşı yazı yazmış olmanız ve onları ağır şekilde eleştirmeniz bugün sizi FETÖ’ye bilerek ve isteyerek yardımcı olmaktan” kurtarmaz.
Niçin kurtarmaz?
Çünkü FETÖ’nün devirmek istediği iktidara muhalefet yapıyorsunuz. (Bir kere biz muhalefet yapmak için gazete çıkartmıyoruz, gerçekleri sergilemek, doğrulara dikkat çekmek, ülkemizin her alanda ve anlamda çok çok daha iyiye gitmesi için yazıyoruz.)
İddianamenin mantığı şu:
Fetullah iktidarın düşmanı.
Siz de iktidarı eleştiriyorsunuz.
Siz de FETÖ’cüsünüz?
Bu nasıl mantık?
Şöyle bir mantık: Kuşun iki ayağı var. İnsanın da iki ayağı var. O zaman insan kuştur. Kuş da insandır. Bu çürük mantıkla beni FETÖ’cü ilan ediyor.
Reddederim!
Adaletimizin, mahkemelerimizin, hakimlerimizin ve savcılarımızın “siyasetin hamle aracı yapıldığını” söylerim, yazarım, durmam bağırırım.
Siyasetçi hamle yapacak.
Adaleti aracı yapıyor.
Bizi susturamazsınız. Bir Necati susar, bin Necati bağırır!

★★★

Önümüzde seçim var.
Şeytanlaştırma!
Ve melekleştirme!
İktidar melek!
Necati şeytan!
Yine reddederim!
Bizim kalemlerimiz, yazdıklarımız, haberlerimiz üzerinden muhalefeti, susturmaya, korkutmaya, sindirmeye, halkı aldatmaya çalışıyorlar. Sonsuza kadar sürmez geceler!