Ülke ekonomisi olarak krizde miyiz, değil miyiz?
AKP hükümetlerinde uzun yıllar Başba­kan Yardımcısı olarak görev yapan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener:
“Tam bir kriz içindeyiz. 2019 yılı bütçesi iflas bütçesidir!” dedi.
Halk TV’de, Murat Muratoğlu ve Erkin Şahinöz’ün sundukları “Eko Pa­razit” programına konuk olan Abdüllatif Şener’e göre:
Ülkede mali disiplin diye bir şey kalmadı. Yatırımlar azalıyor, Cumhurbaşkanlığı dahil, tüm bakanlıkların temsil harcamaları artıyor!
- Hiçbir kişiye bu kadar geniş yetki verilmez!
Meclis senin elinde...
- Yargı senin elinde...
Türkiye Varlık Fonu se­nin elinde...
- Medyanın tamamına yakını senin elinde...
Hazine’yi ve Maliye’yi damada bıraktın.
Türkiye’nin nesi var, nesi yoksa kendine bağladın.
- Ülkeyi yanlış yönetiyorsun.
Halkın sırtına sürekli yük biniyor.
- Eğer vatandaş sana kırmızı kart göstermezse bu krizden çıkış imkânı olmaz!
Abdüllatif Şener, AKP’nin 31 Mart 2019’da İstanbul’da, 24 yıldan beri ilk defa seçim kaybedeceğini iddia etti.
Vatandaş iktidara kırmızı kart göstermeye hazırlanıyor!

serit-kalip-tokmak-29-kasim

Tanrım! En büyük hazinemiz olan aklımızı koru!
Hâlâ mı ders almadık? Hâlâ mı akıllanamadık?
Teröristlerle müzakere değil, mücadele edileceği gerçeğini hâlâ mı kavrayamadık?
Sevgili okurlar... İster inanın, ister inanmayın... PKK ile yeniden masaya oturma çalışmaları yapılıyor!
Türkiye “Açılım süreci” denilen “ihanet sürecinde” çok zarar gördü, birçok vatan evladını şehit verdi.
PKK çetesi ile Diyarbakır’ın göbeğinde büyük çarpışmalar oldu, ihanet tünelleri, bombalı tuzaklar bulundu, kent teröristlerden uzun çarpışmalardan sonra temizlendi.
Tüm bu melanetler, hatalı politikalardan, yanlış yönetimden doğdu.
Hâlâ aklımız başımıza gelmemiş olacak ki, yeni bir açılım için ön çalışmalar yapıldığı haberleri geliyor.

★★★

Merkezi İngiltere’de olan Demotratic Progress Institute (Demokratik Gelişim Enstitüsü), Norveç’in başkenti Oslo’da yeni bir “Kürt açılımı”, daha doğrusu “PKK açılımı” için masa kurdu.
Masaya oturanlar, Diyarbakır eski AKP milletvekili Abdurrahman Kurt, siyasetçi Ufuk Uras, artist Kadir İnanır, gazeteciler Yıldıray Oğur ve Ali Bayramoğlu oldu.
Filmlerinde “yiğit adam” rolleriyle seyircinin gönlünü kazanan Kadir İnanır’ın gerçek hayatta “âkil adamlığa” özenip, filmlerdeki karakterlerine tam ters hareket ettiği görülüyor.
Bazı sinema yazarı dostlarımız, hayranlarının önemli bir kısmının bu “âkil adam” olma hevesini sürdüren Kadir İnanır’ı terk ettiğini belirtiyor.

★★★

Artist Kadir İnanır’ın da katıldığı Oslo görüşmelerinde yeni çözüm sürecinin artıları ve eksilerinin görüşüldüğü açıklandı.
İYİ Parti lideri Meral Akşener, AKP’nin Oslo’da yeniden masa kurmasını, Almanya’ya federasyon heyeti göndermesini sert bir şekilde eleştirerek: “Sizin ittifakınız, Andımız’a karşı olanların, tabelalardan Türkiye Cumhuriyeti’ni kaldıranların, Habur’da teröristleri davul-zurnayla karşılayanların ittifakıdır” diye tepki gösterdi.

Zehir santralleri!


Eski bir meslektaşımız olan gazeteci kökenli CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, halkı zehir santrallerinden kurtarmak için savaşıyor.
Eskişehir, Türkiye’nin havası ve suyu en temiz illerinden biri... Halk mutlu ve sağlıklı... İşte bu asude kentte şimdi kömürlü termik santral kurulmak isteniyor!
“Facia” olarak nitelenen bu olayı Meclis’e taşıyan Utku Çakırözer:
“Hangi oyun çevrilirse çevrilsin Eskişehir’de belediyelerimiz, çiftçilerimiz, baromuz, sivil toplum örgütlerimiz, yani tüm Eskişehirliler bu santrale karşıyız. Temiz hava, temiz su, bereketli topraklarımıza hep birlikte sahip çıkacağız.” diye haykırıyor.
Utku Çakırözer, Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy santrallerinin yer aldığı Muğla’da yaşananlardan örnek gösteriyor:
“Muğla’da 1983-2017 yılları arasında hava kirliliği kaynaklı 45 bin erken ölüm yaşandı. Kalp, damar ve solunum yolu hastalıkları nedeniyle 46 bin kişi hastanelik oldu.
Güzel Muğla’mız ne yazık ki bu santraller nedeniyle, havası en kötü iller arasında 4’üncü. 40 yıl boyunca termik santraller 28 bin kilo cıva saldı. Her yıl 1100 kilo cıva suya, tarlalara ve ormanlara çökmekte. Biz, insanların en fazla yaşamayı arzu ettiği bu temiz kent Eskişehir’de zehir santralleri, yeni bir Yatağan istemiyoruz!”

TEBESSÜM

Mısır eşeği!


Yusuf Kâmil Paşa, bir gezi için Mısır’a giderken, onu uğurlamaya gelen Şair Nihat Bey’e nezaketen, Mısır’dan bir arzusu olup olmadığını sormuş. Şair de ona Mısır eşeği ısmarlamış.
Dönüşte karşılama sırasında Yusuf Kamil Paşa, Şair’e:
“Nihat Bey, benden eşek istemiştin. Nasıl da unutmuşum. Şimdi seni gördüm de aklıma geldi” deyince Şair gereken cevabı vermiş:
“Aman efendim, ne zararı var, siz geldiniz ya...”

GÜNÜN SÖZÜ


İnsanların yalnız ekmeğe değil, şerefe de ihtiyaçları vardır!

11rahmibey30cm