Emlak Konut GYO'dan KAP'a yapılan açıklamada, Riva ve Florya'daki taşınmazlar üzerinde proje geliştirmek amacıyla taraflar arasında 2016'da imzalanan protokollerin feshi sürecinin başlatıldığı ifade edildi.

29 Haziran 2016'da yapılan anlaşma gereği Florya ve Beykoz Riva'da yer alan arsalara proje yapılması planlanıyordu. Kulübün Florya projesinden 237 milyon 845 bin TL, Riva projesinden ise 761 milyon lira kazanması bekleniyordu.

FLORYA PROJESİ

Emlak Konut GYO ile Galatasaray Spor Kulübü arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde Nisan 2018'da yapılan ihale sonucunda Florya arazisi üzerinde gerçekleştirilecek projenin ihalesini Öz Er-Ka İnşaat kazanmıştı. 63 bin 230 metrekarelik arazide geliştirilecek proje için toplam hasılatı 2 milyar 250 milyon lira olarak ön gören firma, şirket payı olarak ise 832 milyon 500 bin lira taahhüt etmişti. Şirket Payı gelirinin yüzde 71,43’ü Emlak Konut’a, yüzde 28,57’si ise Galatasaray Spor Kulübü’ne ait olacaktı.

RİVA PROJESİ

Emlak Konut GYO tarafından Haziran 2017'de Riva için gerçekleşen ihaleyi ise Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnşaat AŞ İş Ortaklığı kazanmıştı. Ancak ihaleyi kazanan ortaklar belirlenen sürede sözleşmeyi imzalamayınca ihale, en yüksek ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat verildi. Yılmaz İnşaat 3 milyar 808 milyon liralık proje yaparken şirket payı için Emlak Konut'a 952 milyon lira taahhüt etmişti. Bu durumda gelirin yüzde 80'ine denk gelen 761.6 milyon lira kulübün olacaktı.

CENGİZ: BEKLEDİĞİMİZİ BULAMADIK


Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Metin Oktay'ın anma töreninde yaptığı konuşmada Riva ve Florya projelerinin fesih işlemlerine başlaması hakkında konuştu. Galatasaray Başkanı şunları söyledi: ''Emlak Konut'un fesih bildirimine çok şaşırdım! Son Divan'da Kemerburgaz konusunun durup dururken neden gündeme geldiğini anlamamıştım ama şimdi anlıyorum. Devletimiz asla bir sivil toplum kuruluşunu karşısına almaz. Biz Galatasaray'ı düşünüyoruz. Bazı şeylere komplo teorisi demiyorum ama son Divan Toplantısı'nda Kemerburgaz nereden gündeme geldi onu düşünüyorum. Bize verilen alan sakat. Sanki orası boş ve biz gitmiyor algısı var. Riva-Florya'da beklediğimizi bulamadık. Emlak Konut'un da bulamadığı ortada. Çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bizim pozisyonumuz Galatasaray. Zarar getirecek hiçbir eylem içinde olmayız. Buna da izin vermeyiz. Zaten devletimizin de öyle bir amacı yok.''

[old_news_related_template title="Galatasaray’a Kemerburgaz ve Florya şoku" desc="Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Florya Metin Oktay Tesisleri'nin yerine yapılacak konut projesi nedeniyle Kemerburgaz'a taşınmalarının kulübe tahsis edilen arazideki hukuksal sorun nedeniyle gerçekleşmediğini söyledi. Cengiz, bu nedenle Florya tesislerinin boşaltılamadığını ifade etti" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/09/11/iecrop/florya_16_9_1522931297_16_9_1568213187.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/emlak/galatasaraya-kemerburgaz-soku-5329012/"]