Ömür Karaman, 2000 yılında Kuzey Irak'ta teröristlerin düzenlediği bombalı saldırı sonucunda ağır yaralandı. Vücuduna 34 tane şarapnel parçası isabet eden ve 6 ay yoğun bakımda kalan Karaman, 2 yıl sonra yürümeye başladı ancak yüzde 92 engelli kaldı. Ömür Karaman, dün Ankara'dan Bursa'ya yeğenlerini görmeye geldi. Biraz hava almak için Kumsaz sahiline giden Karaman, çok yorulunca dinlenmek için bir kafeye oturarak, ayaklarını sandalyeye uzattı.



GAZİYİM DEDİ AMA…

İşletme sahiplerinin ayaklarını indirmesi için uyardığı Karaman, “gazi olduğunu, yüzde 92 engeli bulunduğunu, biraz dinlendikten sonra kalkacağını” söyledi. Ancak Karaman, bu sözlerinin ardından işletme sahipleri tarafından saldırıya uğradı. Gazinin ölesiye dövüldüğünü gören bir vatandaş da olaya tepki gösterince, saldırganlar bu kez de o kişiyi çenesinin kırarak hastanelik etti. Sırtına demir çubuklarla vurulan gazi, ölümden döndü. Gazinin ve çenesi kırılan vatandaşın şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.



1 KİŞİ GÖZALTINDA

Kamera görüntülerinin incelenmesinin ardından 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Karaman’ın ailesi ise gazinin ölümden dönmesiyle ilgili olayda yalnızca bir kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Öte yandan Gürsu Belediyesi tarafından özel bir şahsa ihale usulüyle kiralanan işletmenin sözleşmesinin fesh edildiği öğrenildi.