Demirören ve Kalyoncu ailelerinin çocuklarının hafta sonu Çırağan Sarayında yapılan düğüne Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da gitmesi üzerine, Sarayın önündeki caddenin bir kısmı kapatıldı. Trafiğin 20 dakika boyunca ilerlememesi üzerine otobüsten inerek yürümeye başlayan Sürenoğlu, karşılaştığı polislere, ‘trafiğin neden kapatıldığını’ sordu.

Bu sırada çevrede bulunan Cumhurbaşkanlığı korumaları, Sürenoğlu'nun Cumhurbaşkanına hakaret ettiğini iddia ederek gözaltına aldı. Koruma aracına bindirilen Sürenoğlu’na ters kelepçe takılarak gözleri bağlandı. Koruma aracı daha sonra aracı Sarayı otoparkına çekerek burada Sürenoğlu’nu 2 saat boyunca darp etti.

Daha sonra Cumhurbaşkanına hakaret ettiği şeklinde kendisine zorla tutanak imzalatılan Sürenoğlu, polislere teslim edildi. Sürenoğlu, bir gece gözaltında tutulduktan sonra çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından ev hapsine alınmasına karar verildi. Sürenoğlu’nun savcılık ifadesinde, “Ben oraya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geleceğini dahi bilmiyordum. Bana Cumhurbaşkanı korumaları işkence yaptı ve zorla Cumhurbaşkanına hakaret ettiğimi beyan eden tutanak imzalatıldı” dediği öğrenildi.

BAŞSAVCILIK, ÇIRAĞAN'DAKİ DAYAK İDDİASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkanı korumalarının darp ederek zorla tutanağa imzalattırdıkları iddia edilen Avukat Sertuğ Sürenoğlu hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Avukat Sürenoğlu'nun, "Çırağan Caddesi üzerinde Cumhurbaşkanının bulunduğu araca doğru koşarak hakaretlerde bulunduğuna dair iddialar ve tespitler üzerine gözaltına alındığını" duyurdu. Açıklamada, Sürenoğlu'nun kötü muamele gördüğüne ilişkin ise soruşturmanın resen yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: "Çırağan Caddesi üzerinde seyreden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'na ait konvoyun geçişi sırasında haberlere konu şahsın 13 Nisan 2019 tarihli yakalama tutanağı içeriğine göre Cumhurbaşkanının bulunduğu araca doğru koşarak hakaretlerde bulunduğuna dair iddialar ve tespitler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltı kararı verilmiş şüpheli sevk edildiği Sulh Ceza hakimliği tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır. Şüpheli hakkındaki bu soruşturma ile ilgili birlikte şüphelinin kötü muameleye uğradığına ilişkin iddialar da Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturulmaktadır"

"MAKAMA DOĞRU KOŞARAK HAKARETLER EDİNCE ETKİSİZ HALE GETİRDİK"

Öte yandan, Sertuğ Sürenoğlu hakkında tutulan 'yakalama tutanağı' da ortaya çıktı. 13 Nisan 2019'da saat 20.05'te tutulan tutanakta şu ifadeler yer aldı: "Sayın Cumhurbaşkanızın konvoyunda koruma görevimizi ifa ettiğimiz sırada Çırağan Caddesi üzerinde midyeci Ahmet isimli işyerinin önünde kimlik bilgilerini sonradan öğrendiğimiz Sertuğ Sürenoğlu, isimli şahsın sayın Cumhurbaşkanımızın makamında oturduğu kısma koştuğu, koşarken de, 'ş.., k.., bir düğün için trafik mi kesilir lan' şeklinde bağırarak aynı zamanda el kol hareketleri yaptığı görülmesi ve duyulması üzerine şahıs gerekli işlemler yapılmak üzere araca davet edilmiş ancak, 'Siz kimsiniz lan beni götüremezsiniz' şeklinde sözler söyleyerek fiziksel olarak tarafımıza direnmiş, şahsa direncini kıracak ölçüde bedeni güç kullanarak etkisiz hale getirilmiş, daha sonra kelepçelenerek Çırağan Sarayı'ndaki polise teslim edilmiştir"