Erdoğan, 'HDP'nin PKK'nın siyaset kanadı olduğunu belirtti. HDP'nin zaman zaman siyaset kanadı olmayı dahi hazmedemediğini ifade eden Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın "Biz sırtımızı YPG-YPJ-PYD'ye dayıyoruz" sözlerini anımsattı. Aynı şekilde eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bölücü terör örgütünün heykelini dikecekleri beyanlarını da hatırlatan Erdoğan, "Bu adamlar şirazesinden çıkmış. Bunlara oy veren kardeşlerimizi uyarmamız lazım, uyaralım ki bu yanlışın içerisine düşmeyelim. Bir tanesi çıkıyor 'Kürdistan'da oylar HDP'ye, batıda da AK Parti ve MHP'ye kaybettireceğiz' diyor. Benim ülkemde Kürdistan diye bir bölge var mı, yok. Bu ifade 780 bin kilometrekarelik bizim bu vatan topraklarını bölme operasyonudur ve bu ecdada ihanettir. Kürdistan var, Irak'ın kuzeyinde var. Eğer sen Kürdistan'ı çok seviyorsan al yanına da senin gibi düşünenleri beraber defol git Kuzey Irak'ta Kürdistan bölgesinde yaşaya' şeklinde konuştu.

'MECLİS LİSTELERİNDEN SIZMA HAREKETİ YAPIYORLAR'

Muhalefetin "kimseyle bir pazarlığımız yok" dediklerini söyleyen Erdoğan, "Hepsi pazarlık odalarında yakalandılar, yakalanıyorlar. Şu anda Meclis listelerinden sızma hareketi yapıyorlar. Örneğin Ankara'da niye aday göstermediler, İstanbul'da niye aday göstermediler, İzmir'de niye aday göstermediler? Bu oradaki malum ittifak yaptıkları siyasi partilerle onları zayıf düşürmemek için aday göstermeme yoludur" dedi.


'NE YAZIK Kİ ORADA ALINAN KARARLARA SADIK KALMADILAR'

15 Temmuz darbe girişimine değinen Erdoğan, o gün saat 23.15'te CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Atatürk Havalimanı'na indiğini ve FETÖ'cülerin kendisini alarak Bakırköy Belediyesine götürdüklerini, gelişmeleri belediyede kahvesini yudumlayarak takip ettiğini söyledi. FETÖ'cülerin cezaevinde yargılandıklarını aktaran Erdoğan, kaçanları izlediklerini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çözüm süreci olayında biz orada tepe noktadan öte tabanı bütünleştirme hareketi olarak, onlarla değil Dolmabahçe'deki benim çalışma ofisinde bütün bu ülkedeki kanaat önderlerini oraya davet etmek suretiyle oturup yaptık. Bunun içinde ilim adamları vardı, kültür sanat adamları vardı, iş adamları vardı, odaların temsilcileri vardı, onların da temsilcileri vardı. O toplantılarımıza katılanları yaklaşık 100 kişi civarında Güneydoğu, Doğu Anadolu'da çalışmalara gönderdik. Ama bunlar ne yazık ki orada alınan kararlara sadık kalmadılar ve bunu da hemen ilk seçimde filan gösterdikleri gibi dağlardaki gelen emre uymak suretiyle aldığımız kararların tamamen aksine hareket ettiler. Şu andaki zillet ittifakı bunlarla bizimki birbirine benzer bir şey değildi. İnşallah bu işleri çözeriz, çok daha iyi bir noktaya geliriz, Güneydoğu ve Doğu'da barış bölgeye tamamen hakim olur" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu 7 Ağustos Yenikapı mitingine davet ettiklerini, Kılıçdaroğlu'nun son ana kadar gelmediğini, son anda ise gelmeye karar verdiğini anlattı.

[old_news_related_template title="Erdoğan açık açık söyledi: Dosyalar elimizde beklemeyiz" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sürpriz programla Ankara Atakule'de sosyal medya üzerinden gençlerin sorularını yanıtlıyor. Erdoğan'ın programı Cumhurbaşkanlığı sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanırken aynı anda tüm televizyonlar da canlı yayına geçerek programı verdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/03/iecrop/20190328_2_35690303_43046134_web_16_9_1553768492.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/erdogan-acik-acik-soyledi-dosyalar-elemizde-beklemeyiz-4167211/"]