Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi’nde bulunan bir evdeki tanıdıklarına ulaşamadığını belirten bir kişi Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ihbarda bulundu. İhbarı değerlendiren polis ekipleri, belirtilen adrese gitti.

POLİSLER “DİKKAT SİYANÜR VAR” NOTUYLA KARŞILAŞTI

Söz konusu evin kapısında “Dikkat siyanür var. İçeri girmeyin. Polisi arayın” notuyla karşılaşan polis, AFAD ekiplerine haber verdi. Gerekli tedbirlerin alınmasının ardından içeriye giren ekipler, kardeş oldukları öğrenilen Cüneyt Y. (48), Oya Y.(54), Kamuran Y. (60) ve Yaşar Y. (56) isimli 4 kişinin cansız bedeniyle karşılaştı.

 

EVDE YOĞUN KOKU TESPİT EDİLDİ

Olay Yeri İnceleme ve ekipleri yoğun kokunun bulunduğu evde inceleme başlattı. AFAD ve polis ekipleri giydikleri özel kıyafetlerle evde yaklaşık 2,5 saat inceleme yaptı. İncelemenin ardından cesetler, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

İNTİHAR ŞÜPHESİ

Hayatını kaybeden 4 kardeşin de aynı evde yaşadığı ve psikolojik sorunlarının bulunduğu iddia edilirken, olayda intihar şüphesi olduğu öğrenildi. Kapıda her hangi bir zorlama olmaması ve kapıya bırakılan not nedeniyle 4 kardeşin kimyasal bir ilaçla intihar ettiği üzerinde duruluyor. Ancak kesin ölüm nedenleri yapılacak olan incelemelerin ardından ortaya çıkacak.

İLK TESPİT ANTİDEPRESAN

Polisin ilk tespiti, 4 kardeşin çok sayıda antidepresan içerek intihar ettiği yönünde. Öte yandan sabıkası bulunmayan 4 kardeşten birinin sara hastası olduğu öğrenildi.

[caption id="attachment_5433383" align="aligncenter" width="1200"] FOTO:AA - Uzman ekiplerin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.[/caption]

FATİH KAYMAKAMLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Olayla ilgili Fatih Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada;

“İlçe Emniyet Müdürlüğümüzce alınan bir ihbarda İlçemiz Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesindeki bir meskenin sakinlerine ulaşılamadığı bildirilmiştir. Belirtilen adreste yapılan ilk incelemede; evde (C.Y), (Y.Y), (K.Y) ve (O.Y) adlı (2) erkek ve (2) kadına ait (4) ceset olduğu görülmüştür. Ev içerisindeki yoğun koku nedeniyle AFAD KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer tehlikeli maddeler) ekipleri olay yerine sevk edilmiştir. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır. Bilgilerinize saygıyla sunulur” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

[old_news_related_template title="4 kardeşin korkunç ölümü: Alışveriş yaptıkları bakkal konuştu" desc="İstanbul Fatih'te, iddiaya göre kapısında 'Dikkat siyanür var' yazılı not olan bir evde, gece saatlerinde 2'si kadın 4 kardeş ölü bulundu. Molla Gürani Mahallesi Oğuzhan Caddesi'nde bulunan bir binanın birinci katında yaşanan ve Cüneyt, Oya, Kamuran ve Yaşar Yetişkin kardeşlerin cansız bedeniyle karşılaştı. Olayın ardından kardeşlerin alışveriş yaptığı bakkal konuştu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/11/06/iecrop/bakkal_16_9_1573017649.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/4-kardesin-korkunc-olumu-alisveris-yaptiklari-bakkal-konustu-5433317/"]