Türkiye'nin aylardır konuştuğu 23 Haziran seçimleri tamamlandı. CHP'li Ekrem İmamoğlu, AKP'li Binali Yıldırım'a 806 bin 767 oy fark atarak tarihi bir zafer elde etti.

[old_news_related_template title="Son dakika... Kadir Topbaş'tan İmamoğlu mesajı!" desc="İBB başkanlığı görevinden alınan Kadir Topbaş, dün gerçekleşen seçimde tarihi bir zafer elde eden CHP'li Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/06/24/iecrop/topbas_16_9_1561389072.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/son-dakika-kadir-topbastan-imamoglu-mesaji-5195691/"]

FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal ise, seçimin tamamlanmasının ardından sunduğu ilk haberler programında, seçimlere dair bir yorum yaptı. Seçim sürecinde yaşananları aktaran Portakal, "Gözler 23 Haziran'a çevrilmişti ve çok merak ediliyordu. Kafalarda şu soru vardı; AKP'nin YSK'ya telkinde bulunduğu söyleniyordu ve kimileri şu cümleyi de kuruyordu, 'iptal edilen bir seçimde acaba AKP ve Erdoğan'ın tekrar kazanamama durumu olur muydu? Dün akşam bir şeyler olmaya başladı. AA netice vermiyordu ama biz biliyorduk ki ANKA'dan sonuçlar geliyordu. Peki ne oldu sonunda? Bence hak eden kazandı. Artık bundan böyle Ekrem İmamoğlu kimdir diye soracak olursanız, değişmeyecek bir sonuçla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı" ifadelerini kullandı.