Ordu'da 21’inci yaşını kutlamaya üç gün kala evinin önünde vahşice bıçaklanan balerin Ceren Özdemir cinayetiyle ilgili bir şüpheli gözaltına alındı. Polisin gözaltına almak istediği şüpheli mukavemet gösterdi. Zanlı, bu sırada bir polis memurunu bıçakla karnından yaraladı. Yaralı polis hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan zanlı emniyet müdürlüğüne götürüldü.


SUÇUNU İTİRAF ETTİ


Valilikten yapılan açıklamada, "Ceren Özdemir isimli Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencisinin öldürülmesi olayı ile ilgili olarak yapılan kamera, teknik ve analiz çalışmaları neticesinde; öldürme olayını gerçekleştirdiği değerlendirilen eşkâle uygun şahıs, ilimiz Altınordu ilçesi Otogar civarında güvenlik güçlerimizce suç aletiyle birlikte yakalanmıştır. Ö.A. isimli şüpheli, yakalanma esnasında emniyet görevlilerimize mukavemet ederek, 2 polis memuru hafif şekilde yaralamıştır. Gözaltına alınan zanlı, yapılan mülakatta suçunu itiraf etmiştir" denildi.

Açıklamada, "Ö.A. isimli zanlının 01.12.2019 tarihinde cezaevinden firar ettiği ve arandığı anlaşılmıştır. Olayla ilgili tahkikat, çok yönlü olarak devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

[old_news_related_template title="Ceren Özdemir'in son anları kamerada" desc="Evinin kapsında bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'in olaydan bir kaç dakika önce bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri ortaya çıktı. Özdemir, olaydan bir saat önce de ders verdiği minik balerinlerle fotoğraf çektirmiş. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/12/04/iecrop/ceren-foto-dha-1_16_9_1575465433.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/ceren-ozdemirin-son-anlari-kamerada-5489796/"]

14 YIL ÖNCE YİNE ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS ETMİŞ

Ceren Özdemir'in katil zanlısı Özgür A.'nın 14 yıl önce yine Ordu'da bir çocuğu öldürmeye teşebbüs ettiği, 13 yıl boyunca kaçtığı, 2018 yılında da hırsızlık yaparken suçüstü yakalandığı ortaya çıktı.

Polisin başarılı operasyonuyla yakalanan Özgür A.'nın sabıka kaydının kabarık olduğu öğrenildi. Yakalanma anında 2 polis memurunu da bıçaklayarak, yaralayan Özgür A., 2005 yılında Ordu'da bir çocuğu öldürmeye teşebbüs etti. Olayın ardından kaçan zanlı, firari olarak yargılandığı davada 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hakkındaki yakalama kararı doğrultunda her yerde aranan Özgür A., 2018 yılında hırsızlık yaparken suçüstü ele geçirildi.

Poliste 20 ayrı hırsızlık suçundan kaydı da bulunan Özgür A., cezasını çekmesi için tutuklanarak cezaaevine konuldu. Ancak Özgür A., 01.12.2019 tarihinde cezaevinden firar etti.

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI


 

Ceren Özdemir için ilk tören, öğrencisi olduğu Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde düzenlendi. Özdemir, Ulubey ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.



Cinayet soruşturmasıyla ilgili bilgi veren baba Yılmaz Özdemir, şunları söyledi:

 

OKULDAN ÇIKTIKTAN SONRA TAKİBE ALINMIŞ

* Sabah okula gitti. Akşam okuldan çıkıyor, bale öğretmeni kendisi, özel sanat evinde bale dersi veriyor. Oradan çıkıyor, oradan takibe alıyor onu büyük ihtimalle. Olay evin kapısında oluyor. Bıçaklama olayı da evin girişinde oluyor, binanın girişinde.



KATİLİN KAFASINDA KEP VAR

* Otomatik çalışmadığı için ablası yukarıdan anahtar atıyor, kapının açılma sesini duyuyor, biraz bekliyor, baktı gelmiyor, inmek zorunda kalıyor aşağıya. Arkasındaki cinayet zanlısını görüyor, kep var kafasında, yani surat belli değil ve kaçıyor.

Polisle diyalog içinde olduklarını belirten Özdemir, "Dün geceden beri çalışıyorlar. En azından failin yüz şekline ulaştılar gibi geliyor bana" dedi.

ANNESİNİ ARAYIP ÇORBA YAPMASINI İSTEMİŞ

Ceren Özdemir'in akrabası Gülen Şanlı, genç kızın, bıçaklanmadan hemen önce annesini aradığı ve çorba yapmasını istediğini söyledi.



'REDDEDİLEN' KURYE GÖZALTINA ALINIP, SERBEST BIRAKILDI

Polis, Ceren Özdemir ile ablası Gizem’in evine yemek siparişi getiren kurye M.D.’nin, bir süre önce Ceren’e arkadaşlık teklifi ettiğini, ret yanıtı alınca da genç kızı rahatsız etmeye başladığını öğrendi. Bunun üzerine, M.D., gece yarısı gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada cinayetle irtibatı bulunamayan kurye, serbest bırakıldı.



ABLASI BİR KİŞİNİN EŞKALİNİ VERDİ

Cinayetin ardından polisin bilgisine başvurduğu abla Gizem Özdemir’in kardeşinin katilini gördüğü ortaya çıktı. Abla, polise, “Kardeşim beni telefonla arayarak, bina giriş kapısının anahtarını istedi. Anahtarı atmak için pencereye çıktığımda binanın önünde 40 yaşlarında siyah giyimli bir şahsın olduğunu gördüm. Ceren gelince anahtarı attım. İçeri girene kadar pencerede bekledim. Sonra içeri girdim. Akabinde çığlıklar duydum, aşağı indiğimde, binanın giriş katında kardeşimi kanlar içinde buldum” dedi. (AA-İHA-DHA)