Kapatılan Karşı Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı sırada 17-25 Aralık sürecine ilişkin yasadışı ses kayıtlarını servis ettiği gerekçesiyle İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım” suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdığı CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem hakkında İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından tahliye kararı verildi.

Eren Erdem, Emre Erciş ve Turan Ababey’in istinaf başvurusu üzerine dosya üzerindeki incelemesini tamamlayan 3. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararı oy birliği ile onadı.

Ceza Dairesi, yerel mahkemenin mahkumiyet kararında usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka aykırılığın bulunmadığını, delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksikliğin olmadığını, ispat bakımından değerlendirmesinin yerinde olduğunu kaydetti. Eylemlerin doğru nitelendirildiğinin belirtildiği kararda, istinaf başvurularının esastan reddine hükmedildi.

YARGITAY YOLU AÇIK

Ceza Dairesi, Eren Erdem ve Turan Ababey hakkında verilen ceza miktarları, tutuklulukta geçirdikleri süre ve olası temyiz yasa yolunda geçecek süre dikkate alınarak tahliyelerine karar verildi. Kararda Yargıtay yolunun açık olduğu kaydedildi.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Öte yandan Ceza Dairesi, tüm sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.

Eren Erdem’in tahliye işlemlerinin akşam saatlerinde tamamlanması bekleniyor.

Sanıklardan Emre Erciş “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, Turan Ababey ise aynı suçtan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

[old_news_related_template title="Eren Erdem’in annesi ve babası SÖZCÜ’ye konuştu: Eren Yargıtay’da beraat edecek" desc="Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan CHP Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem’e yargı reformu paketi ile 'özgürlük' yolu açıldı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdığı ve dosyası İstinaf Mahkemesi'nde olan Eren Erdem’in avukatı Onur Cingil, paketin yürürlüğe girmesinin ardından tahliye talebinde bulundu. Yaklaşık 1 buçuk yıldır cezaevinde bulunan oğullarına kavuşmayı bekleyen Eren Erdem’in annesi Hüsniye Erdem ve babası Hasan Erdem ise Sözcü'ye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2019/10/26/iecrop/eren-erdem-yan_16_9_1572083406.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2019/gundem/eren-erdemin-annesi-ve-babasi-sozcuye-konustu-eren-yargitayda-beraat-edecek-5412700/"]

NE OLMUŞTU?

Kapatılan Karşı gazetesine yönelik FETÖ davasında 17-25 Aralık’ta yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılanan Eren Erdem’in, 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasına karar verilmiş, dosyayı karara bağlayan İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Erdem'in tutuklanmasına karar vermişti. Erdem 29 Haziran 2018 tarihinde tutuklanmıştı.