“ANNEM ŞEKER KOMASINA GİRDİ”

Polis merkezindeki ifadesinde, Annelerinin şeker komasına girdiği haberi üzerine apar topar Kastamonu’ya gitmek için yola çıktıklarını anlatan Hasan Sel, emniyet şeridini kullanmadıklarını söyledi. Sel, "Söz konusu aracı sollarken, ani bir şekilde bizim aracımızın önüne doğru geldi. Biz ani fren yapıp durduk. Bir hasar oluşmadı. Bizim aracın sol şoför tarafı yan aynası katlandı. Bir şey olmadığını gördük. Elimizle ‘önemli değil’ tarzı işaret yaparak yolumuza devam ettik. Söz konusu araç peşimizden gelerek sağ tarafımızdan emniyet şeridini de kullanarak bizim yanımıza geldi. Bizim aracın sağ tarafına yaklaşarak kasıtlı olarak sağ yan aynamıza çarptı. Sonrasında camını açarak bize küfür ederek bağırdı. Eliyle ‘dur’ işareti yaptı. Biz yine acelemiz olduğu için durmadık. Ben elimle ‘Ne var, hayırdır’ işareti yaptım. Hiçbir şekilde küfürlerine karşı küfürle ya da kötü bir sözle karşılık vermedim. Yolumuza devam ederken bizi durdurma çabaları devam etti. Sonra arkamıza geçerek trafiğin yavaşladığı bir noktada bize arkadan çarptı” ifadelerini kullandı.

"GEÇİŞ MESAFESİ OLMADIĞI İÇİN KAPUTA ÇIKTIM"

Hamile kadın ile eşinin bulunduğu aracın kendi araçlarına arkadan üç kez çarptığını iddia eden Hasan Sel, şöyle devam etti; “Araçtan inerek aracının başına gittik. İndiğimizde görüntüye yansımayan tahrik edici el hareketleri yapmaktaydı. Yanına geldiğimde camını açmasını istedim, camı açmadı. Bana ‘aynamı kırdın’ diye yan aynasını gösterdi. Ben de o anın stresi ve psikolojik durumu ile istem dışı yan aynasını kırdım. Sonra aracını bizim araca çarptığı için, geçiş mesafesi olmadığı için aracın üzerinden geçmek zorunda kaldım. Bu geçiş esnasında kaput üzerine bastım. Sonra aracımıza binerek yolumuza devam ettik. Kastamonu’ya hasta annemin yanına gittim. Şikayet olduğunu öğrenerek polis merkezine geldik. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdik. Ben kesinlikle bayanın hamile olduğunu bilmiyordum. Ve ‘hamileyim’ diye bağırmasını camlar kapalı olduğu için duymadım. Olay sırasında üzerimde bulunan ruhsatlı tabancamı kendi rızamla polis merkezine teslim ediyorum. Ağır tahrik altına böyle bir olay yaşandı. Bize küfür etmesinden ve aracımıza kasten verilen zarardan dolayı söz konusu aracın sürücüsünden şikayetçiyim”

Hasan Sel.


"ARACIMIZA VERİLEN ZARARDAN DOLAYI ŞİKAYETÇİYİM"

Olayı anlatan aracın sürücüsü Hüseyin Sel ise, ağabeyinin aksine bazı noktalarda emniyet şeridini kullandıklarını söyleyerek, “Yolumuza devam ederken bizi durdurma çabaları devam etti. Arkamıza geçerek trafiğin yavaşladığı bir noktada bize arkadan çarptı. Çarpmasıyla durdum. Ayrıca bel fıtığı ameliyatlıyım ve belimde platin takılıdır. Çarpma anında belim incindi. Ağrılarım devam etmektedir. Araçtan indiğimde maksadım olayı yatıştırmak, onlarla konuşmaktı. Olayı yatıştırmak niyetindeydim. Zaten kaydedilen görüntülerde duruşum ortadadır. Araçtaki bayanın hamile olduğunu bilmiyordum. Daha sonra sosyal medyaya yansıyan görüntüden öğrendim. Aracın camları kapalı olduğu için bayanın söylediklerini duymadım. Böyle bir olay yaşandığı için üzgünüm. Şahsıma yapılan linç tehlikeli boyuta ulaşmıştır. Bize küfür etmesinden ve aracımıza kasten verilen zarardan dolayı söz konusu aracın sürücüsünden davacı ve şikayetçiyim” diye konuştu.

İKİ ŞÜPHELİYE YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR

Savcılık sorguları tamamlanan şüphelilerden Hasan Sel “kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma”, “mala zarar verme” ve “cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, Hüseyin Sel ise “kara ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma”, “cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

POLİS MERKEZİNDE TEPKİ ÇEKEN KARŞILAMA

İstanbul, Pendik’te yol verme tartışması yaşadığı otomobilin önünü kesen iki maganda, içinde hamile kadının bulunduğu aracın şoför kapısını açamayınca aynasını kırmış ve ardından kaputuna çıkıp tekmelemişti. Ünlü baklavacılar Hasan Sel ve Hüseyin Sel bugün ifade vermek için gittiği polis merkezinin kapısında polis memurları tarafından karşılanmış, bir komiser tarafından tokalaşıldıktan sonra içeri alınmıştı. Bu anlara ilişkin fotoğraflar ise kamuoyunda büyük tepki toplamıştı.

İYİ BİR GÖRÜNTÜ VERMEK İÇİN YAPILMIŞ


Yaşanan olaya gazetecilerin yoğun ilgi göstermesi ve halkın büyük tepkisi üzerine polis merkezi yetkilileri, şüphelileri onure etmek amacıyla değil ‘İyi bir görüntü vermek için’ için yaptıklarını ifade etti.

FOTO: AA/ Hasan Sel adliyeye böyle götürüldü


Adliyeye götürülürken ise onları kapıda karşılayan polis memurlarının bu kez kollarına girdikleri görüldü.