“Turkish Society of Canada” derneği, “Toronto'nun Kalbi” olarak bilinen, şehrin merkezi, “Nathan Phillips Square”'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yağmurlu ve soğuk bir havada coşkuyla kutladı.

Toronto Belediye Meclis Binası önünde 8 yıldır gerçekleştirilen bu coşkulu etkinlikte, Türkiye Cumhuriyeti Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen, Kanada Hükümetini temsil eden Parlemento, Belediye temsilcileri ve Medya önünde çok sayıda Türk ve yabancı misafirlerin katılımıyla Türk Bayrağı gururla göndere çekildi ve İstiklal Marşı okundu.



Sayıları 150'yi aşan, yedisinden yetmişine gönüllüler, sabahın erken saatlerinde canla başla calışmalara başlayarak yağmura rağmen çok büyük alatın törene hazır hale getirdiler.

Toronto ve civarında yaşayan çeşitli uluslardan ve kültürlerden çocukların ve ailelerinin katılımıyla sunulan halkoyunları gösterileri, kültür masaları, çocukların katıldığı yarışmalar, yüz boyama, balon şekillendirme, palyaço, Karagöz-Hacivat gösterileri, ebru sanati, kilim dokuma ve daha birçok çeşitli eğlencelerin olduğu kutlamalar süresince patlamış mısır, pamuk, helva ve atıştırmalık ikramları sunuldu.

Tam bir uluslararası şölen halinde gerçekleşen törende, değişik ulus ve kültürden gelen küçük çocukların el ele sahnede dans etmeleri, dünyada kardeşliğin, barışın ve tek vücut olmanın önemini bir kez daha vurguladı.