Enflasyon açıklandı. Anadolu Ajansı, TRT, Merkez Bankası gibi bağımsız statüde olan TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre enflasyon yıllık yüzde 19.50’de...
Yani geçen yıl 10 liraya aldığını bugün 11 lira 95 kuruşa alıyorsun. Öyle bir mal varsa biz de alalım köşede dursun. Bu konuda başka diyeceğim yoktur! İnanan varsa önden buyursun.

★★★

82 milyonluk ülkede nisan ayında 24 bin 416 otomobil satılmış. Geçen yıl nisanda satılan 55 bin 108 adedin yarısından azı... İyi dedikleri ekonominin alametifarikası... Bakmayın yine iyi satılmış!
100 bin liranın altında elle tutulur sıfır otomobil kalmadı. Vatandaş için otomobil almak hayallerde kaldı. Sahi bunlar köprüleri, yolları, tünelleri kimin için yaptı?
Amerikalı bir vatandaşın bizim beş katımız kazanıp 15 bin dolar verdiği arabaya biz 150 bin lira veriyorsak tabii ki bu satışlar düşer.

★★★

Erdoğan, “Bazı sirk cambazları döviz rezervine yönelik gayri samimi açıklamalarla bir psikolojik olumsuz hava oluşturmanın gayreti içindedir” dedi. Aklıma Nükhet Duru şarkısı geldi: “Cambaz, ip üstünde oynuyor. Cambaz, ip üstünde ağlıyor. Hayat ip üstünde geçiyor.”
Bırak ipi, Merkez Bankası düz yolda yürüyemiyor. Katakulli yapayım derken bir de yabancı analistlere ebeleniyor!
Net rezervler neden önemli? Bir kez 1994’te, bir kez de 2001’de bitmişti. İkisinin de sonunda IMF geldi. Hatta ikincisinden sonra AKP hayatımıza girdi. Her net rezerv bitti, Türkiye’nin kaderi değişti!

★★★

Erdoğan, “TOBB’un her bir üyesi kalksa 1-2 istihdam sağlasa bu sayı 3 milyona varır. O gün biz bu sözleri aldık. Şimdi bu yılsonuna kadar biz bu istihdamı bekliyoruz” dedi. Bundan 11 yıl önce, Başbakan sıfatıyla Diyarbakır konuşmasında bölgede 3 milyon 800 bin kişiye iş bulunacağını açıklayıp, “TOBB’un 1 milyon 300 bin üyesi var. Her biri bir işsizi işe alsa işsizlik sorunu kalmaz” demişti. Yıllar geçti hiç mi bir şey değişmedi?

★★★

OECD’nin araştırmasına göre üye 40 ülke arasında haftalık çalışma saati en yüksek olanlar Türkler... Yani biz! Buna karşılık haftalık ortalama ücrette ise gerilerde yer alıyoruz.
Hani “Çalıştıracak eleman bulamıyoruz” diyorlar ya! Onlar işçi değil, bildiğin köle arıyorlar. Bedavaya yakına çalışacak, aç yaşayan insana bakınıyorlar. En ucuz ev kirası 1000 liradan başlıyorken 2020 lira teklif ediyorlar. Örnek olarak da Suriyelileri gösteriyorlar.
İstiyorlar ki vasıflısı, vasıfsızı tüm çalışanlar asgari ücret alsın. Para hep patronun kasasına aksın. Ben mi başka ülkede yaşıyorum yoksa çalışanının bankamatik kartına el koyup bankaya yatan asgari ücretin 300-400 lirasını çekip kalanını elden veren patronlar Afganistan’da mıydı?