Yüksek Seçim Kurulu her ne kadar henüz kararını vermemiş olsa da belli ki seçimler tamamen bitti. Emareler öyle bariz ki... Yine de ödenecek İktidarın bir türlü resmi olarak sonlandırmayıp yalandan da olsa seçim peşinde koşmasının bedeli...
AKP de biliyor, bu saatten sonra Erdoğan bizzat aday olsa bile kazanamazlar artık bu seçimi... Başkanlık referandumunda İstanbul’dan “hayır” çıkmış olduğunu bir kez daha hatırlatmam gerekir mi?

★★★

Yerel seçimler için bütçeden 60 milyar liradan fazladan para harcadılar. Süreci hangi parayla daha da uzatacaklar? Bir kez daha kaybedilirse “başkanlık sistemi” tartışmaları başlar. Uzatırlarsa ekonomi iyice kötüye gidecek. Ekmek arasına oy pusulası koyup onu mu yiyecek bu millet? AKP bunu görmüyor mu? Görüyor! Alıştıra alıştıra geri çekiliyor.

★★★

Üzerine, Erdoğan’ın “Seçim yenilenirse İstanbul’u alırız” demesi bence başlı başına seçimi bitirdi. Tam 17 yıldır hiç mi tanımadınız kendisini? Yüksek Seçim Kurulu’ndan ümitler kesildi demek ki!
Seçimin yenilenme ihtimali olsa asla böyle bir laf etmezdi. Belli ki İstanbul elden gitti. Neydi? Belediye işi, gönül işi... Sahi hani hepimizin Cumhurbaşkanı olacaktı? “İstanbul’u alırız” derken kimi kast etti?

★★★

Esas olarak benim için seçim sürecini bitiren, yapılan vergi düzenlemeleri ve zamların yanı sıra belediye harcamalarındaki ayarlamalar. Seçimi olacak olsa AKP böyle mi yapar? Seçim için her türlü parayı harcamış, zamları ertelemiş, dolar kurunu ve faizleri baskılamış, kamu bankaları ile görev zararı yazıp kredi dağıtmış bir İktidardan bahsediyoruz!

★★★

Faizler arttı. Artık zorlamıyorlar. Dolar 6 liranın etrafında... Baskıyı azalttılar. Hoş artık yapabilecekleri bir şey de kalmadı. Sizce böyle bir ortamda AKP yeni seçimi göze alır mı? Hele bir metro kararı var ki “Seçim bitti” diye haykırıyor adeta... İstanbul ve Ankara’da Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan metrolara harcanan paranın belediye ödeneklerinden kesilmesine karar verildi Cumhurbaşkanlığı Kararı’yla...

★★★

Niyeyse, ayrılmak isteyen eşini döven adamlar geliyor aklıma... Hani kulağımıza koyduğumuz cep telefonları var ya... Onun da ÖTV oranları yüzde 100 artırıldı arada... Kulağımızın arkası kalmıştı, neyse ki oraya da ulaşıldı!
Araba alırken üzerindeki vergilerle bir tane de devlete araba alıyorduk. Şimdi aynı uygulama cep telefonunda... İktidar “Paramız kalmadı” diye bağırıyor. Üzerine sigaraya zam geliyor. Seçim ihtimali dahi olsa yaparlar mı bu zammı?

★★★

Daha 3 hafta önce Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Dolaylı vergileri azaltıp, dolaysız vergilerin artırılarak verginin tabana yayılmasını sağlayacaklarını söylemişti.” İlk icraatı dolaylı vergi ÖTV’yi artırmak oldu.
İlla “Adam kazandı” demek gerekmiyor. İktidar bütün ipuçlarını gözümüzün önüne seriyor. Çok küçük bir ihtimalle seçim yeniden yapılırsa... Görün bakın ekonomiyi neler bekliyor!