BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Hollanda Tarım Bakanı Carola Schouten, ilk kez bir köpek ile 3 kedide corona virüsü tespit edildiğini açıkladı.

Schouten'in açıklamasına göre, solunum sorunları nedeniyle Nisan ayında uyutularak öldürülen Amerikan bulldog cinsi köpeğin kan örneklerinin incelenmesi sonucu, Covid-19'a yakalandığı belirlendi. Sahibinin de Covid-19 hastası olduğu ve virüsü köpeğe bulaştırdığı ifade edildi.

Hollanda Tarım Bakanlığı, corona virüsünün görüldüğü işyerlerindeki kedileri de test etti. Daha önce virüs saptanan bir vizon çiftliğindeki 3 kedide de coronaya rastlandı.

Hollandalı bakan, evcil hayvanlara virüsün sahipleri tarafından bulaştırıldığını vurgulayarak, "Evcil hayvanların insanları etkilediğine dair bir kanıt yok. Şimdiye kadar gördüğümüz, enfekte olan hayvanların önce sahiplerinin hasta olduğudur" dedi.

Schouten, corona virüsü belirtisi olan kişilerin evcil hayvanlarından uzak durması gerektiğini söyleyerek, kedi ya da köpeklerin başka bir odaya konmasını ve köpekleri bir başkasının gezdirmesini önerdi.

[old_news_related_template title="İnsana benzer bağışıklık sistemi olan hayvanda corona aşısı başarılı oldu!" desc="Dünyanın bir numaralı gündemi haline gelen corona virüsüne karşı geliştirilecek aşılarda sevindiren haber geldi. Corona virüsüne karşı devam eden bir aşı çalışmasında, makak maymunları üzerinde yapılan testlerin koruma sağlamakta başarılı olduğu duyuruldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/15/iecrop/asi-dha-1_16_9_1589555292.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/insana-benzer-bagisiklik-sistemi-olan-hayvanda-corona-asisi-basarili-oldu-5816932/"]

 

[old_news_related_template title="Corona virüsünün başladığı Wuhan'da ikinci dalga alarmı! 10 günde 11 milyon kişiyi tarayacaklar" desc="Corona virüsünde ikinci dalganın önüne geçmek isteyen Çinli yetkililer, salgının ortaya çıktığı Wuhan'da her köşe başına test noktası kurdu. Asemptomatik vakaların panik yarattığı şehirde 10 günde 11 milyon kişiye tarama yapılması planlanıyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/05/15/iecrop/wuhan-test-reuters-3_16_9_1589533663.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/corona-virusunun-basladigi-wuhanda-ikinci-dalga-alarmi-10-gunde-11-milyon-kisiyi-tarayacaklar-5816140/"]