Fransa’nın Lyon kentindeki 7. bölgede bulunan kentin Saint-Lazare Caddesi üzerindeki Rum Ortodoks Kilisesi’nde bir rahip kimliği belirsiz bir kişi tarafından vuruldu.

Olay yerine çok sayıda güvenlik gücü sevk edilirken, yaralı rahip hastaneye kaldırıldı. Yetkililer, rahibin saldırıda ağır şekilde yaralandığını ve hayati tehlikesinin bulunduğunu aktardı.

Görgü tanıkları, rahibin kiliseyi kapattığı sırada bir kişinin yanına yaklaşarak iki el ateş ettiğini ifade etti. Polis, saldırının ardından olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için bölgede güvenlik çemberi oluşturdu.

TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, Fransa’nın Lyon şehrinde Ortodoks Kilisesi Başpiskoposuna gerçekleştirilen silahlı saldırı hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Fransa’nın Lyon şehrinde bu kez bir Ortodoks din adamına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda ağır yaralanan din adamının bir an önce sağlığına kavuşmasını ve bu tür saldırıların son bulmasını temenni ediyoruz.

* Terörün her türlüsüyle yıllardır mücadele eden bir ülke olarak, Fransız halkına ve Fransa’da yaşayan Ortodoks cemaatine geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, teröre karşı dayanışma içinde olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.

2 CAMİYE SALDIRI DÜZENLENDİ

Fransa’da Müslümanları hedef alan saldırılar artarak devam ediyor. Başkent Paris’in güneydoğusunda bulunan Chateaudun kentindeki Türk camisine bir kişinin benzin dökerek yakmaya çalıştığı öğrenildi.

Milli Görüş Genel Sekreteri Fatih Sarıkır’ın yaptığı açıklamada, yangının camiye çok hasar vermeden söndürüldüğü ve cami yetkililerinin polise giderek şikayetçi olduğunu aktardı. Polis, saldırının kundaklama girişimi olarak değerlendirildiğini belirtti.

Paris’te geçtiğimiz hafta 6 aylık süre ile idari kapatma kararı alınan Pantin Camisi’nin ise duvarlarına provokatif yazı yazıldığı öğrenildi.

Polis, cami duvarına terörle alakalı, İslam’ı aşağılayan ve Charlie Hebdo dergisi ile ilgili provokatif yazılar yazıldığını ve iki gencin gözaltına alındığını açıkladı. (İHA)

[old_news_related_template title="Fransa ve Yunanistan başı çekti! Deprem sonrası Türkiye'ye destek mesajı yağmuru" desc="İzmir'de yaşanan deprem felaketi tüm Türkiye'nin olduğu gibi dünyanın da gündemine oturdu. Türkiye'nin son dönemde gerilim yaşadığı Yunanistan ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeden destek ve taziye mesajları geldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/31/iecrop/izmir-depremm-reuters-2_16_9_1604125301.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/fransa-ve-yunanistan-basi-cekti-deprem-sonrasi-turkiyeye-destek-mesaji-yagmuru-6105715/"]

[old_news_related_template title="Nice'de yaşanan dehşette yeni detaylar: Fransa'yı kana bulayan saldırgan Tunuslu mülteci çıktı!" desc="Fransa'nın Nice kentini kana bulayan saldırganın kimliği belli oldu. Üç kişiyi öldüren zanlının 21 yaşındaki Tunuslu mülteci Brahim Aioussaoi olduğu ortaya çıktı. Fransa lideri Macron, ülkede terörle mücadelede görev alan asker sayısının iki katına çıkarıldığını duyurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/30/iecrop/brahim-aioussaoi-twitter-2_16_9_1604035249.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/nicede-yasanan-dehsette-yeni-detaylar-fransayi-kana-bulayan-saldirgan-tunuslu-multeci-cikti-6104119/"]