Azerbaycan ve Ermenistan arasında 27 Eylül'de Dağlık Karabağ'da başlayan çatışmalar, dünyanın gözünü bölgeye çevirdi. Günlerdir tansiyonun bir an olsun düşmediği bölgede sıcak gelişmeler yaşanıyor.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın krize ilişkin bu aşamada diplomatik bir çözümünün bulunmadığını söyleyerek, "Ermenistan tarafı için diplomatik olarak kabul edilebilecek her şey… Azerbaycan için artık kabul edilemez” sözleri geniş yankı uyandırdı.

BARIŞÇIL YÖNTEMDEN BAŞKA YOL YOK

Paşinyan'ın ardından bugün hem Kremlin'den hem de Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den peş peşe açıklamalar geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada, "Dağlık Karabağ'da sorunun çözümü için barışçıl yöntemlerden başka bir yol görmüyoruz" ifadeleri kullanıldı.

GÖZLEMCİ VE KÜLTÜREL ÖZERKLİK

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ise RIA haber ajansına konuşurken, "Karabağ'a barış gücü ve gözlemci gönderilmesine karşı değiliz. Ancak Bakü kendi koşullarını ortaya koyacak" dedi.

Aliyev, Dağlık Karabağ'daki etnik Ermenilerin "kültürel özerklik" sahibi olabileceklerini de söyledi.

[old_news_related_template title="Balistik füze fırlatan Ermenistan ağır kayıplar verdi! Bir tabur yok oldu" desc="Ermenistan ordusunu bozguna uğratan Azerbaycan güçlerinin ilerleyişi sürüyor. Cebrail çevresinde bir Ermeni taburunun tamamına yakını etkisiz hale getirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, sabah saatlerinde Ermenistan topraklarından Azerbaycan'a balistik füzeler ateşlendiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/22/iecrop/ermeni-ordu-reuters-2-1_16_9_1603354362.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/balistik-fuze-firlatan-ermenistan-agir-kayiplar-verdi-bir-tabur-yok-oldu-6092785/"]

 

[old_news_related_template title="Paşinyan'dan gerilimi tırmandıran sözler: Diplomatik çözüm yok" desc="Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'daki çatışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, 'Şu aşamada krizin diplomatik çözüm yolu yok' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/21/iecrop/pasinyan-reuters-2_16_9_1603282697.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/son-dakika-pasinyandan-gerilimi-tirmandiran-sozler-diplomatik-cozum-yok-6091460/"]