Dünya corona virüsü karşısında teyakkuzda... Sadece son 9 günde 34 ülkede corona virüsü vakası görülürken, son 24 saat içerisinde Tayland ve ABD'den ilk ölümlü vakaların gelmesi paniği körükledi...

22 Şubat'tan beri 33 ülkede corona virüsü görülürken, bu sabaha karşı yapılan açıklamada, sınır komşumuz Ermenistan'da da corona virüsü vakasının görüldüğü duyuruldu. Türkiye ile kara sınırlarının kapalı olduğu Ermenistan'ın Başbakanı Nikol Paşinyan Facebook üzerinden açıklamalarda bulundu. Paşinyan, "Cuma günü ülkeye giriş yapan 29 yaşındaki hastanın sağlık durumu iyi. Yetkililer kendisinin iletişimde olduğu kişileri de karantinaya almaya hazırlanıyor" dedi.

ABD'de ilk ölümlü vaka gerçekleşirken, Washington'da 50'li yaşlarındaki bir adamın yaşamını yitirdiği belirtildi. Ülkede aynı zamanda çok sayıda vakanın da tespit edildiği belirtildi.

Tayland'da da corona virüsü dolayısıyla bir kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Yetkililer 35 yaşındaki bir adamın yaşamını yitirdiğini duyururken, bunun ülkede bir ilk olduğunu açıkladı.

NASA ve Avrupa Uzay Ajansı'nın uydular aracılığıyla yürüttüğü hava kirliliği haritasında virüs dolayısıyla üretimi sekteye uğrayan Çin'de hava kirliliğinin azaldığı görülüyor. Soldaki haritada 1 Ocak-20 Ocak 2020 tarihleri arasındaki nitrojendioksit seviyesi sarı renkle gösterilirken sağdaki haritada ise 10 Şubat-25 Şubat 2020 arasındaki durum gözler önüne seriliyor. İkinci haritada NO2 seviyesinin daha düşük olduğu görülüyor.


AVRUPA'DA YASAKLAR ARKA ARKAYA
Yaşananların ardından Avrupa'da da çok sayıda etkinlik, gösteri ve buluşma iptal edildi... Fransa, 5 binden fazla katılımcının yer alacağı etkinliklere geçici olarak yasak getirdi. Bu pazar koşulması planlanan ve yaklaşık 40.000 kişinin yarışması beklenen Paris Yarı Maratonu ise bir son dakika kararıyla iptal edildi.