İngiliz ilaç üreticisi GlaxoSmithKline (GSK) Almanya'nın biyoteknoloji şirketi CureVac'in yüzde 10 hissesini satın almak için 130 milyon sterlin (163 milyon dolar) yatırım yapacak.

GSK, bu yatırımla ayrıca CureVac'in COVID-19 aşısını geliştirmede kullandığı teknolojiyi kullanılarak beş taneye kadar mRNA temelli aşı geliştirmek için işbirliği başlatacak.

Şirketlerden yapılan açıklamaya göre CureVac'in COVID-19 mRNA ve kuduz aşısı araştırma ve geliştirme çalışmaları anlaşmaya dahil değil.

CureVac, Haziran'da COVID-19 aşısı için Almanya'da insan denemelerine başlayacağını duyurmuştu.

Tübingen merkezli olan ve Bill & Melinda Gates Vakfı'nın da kuruluşun desteklediği şirket, BioNTech ve ortağı Pfizer'in yanı sıra Moderna'nın da koronavirüse karşı aşı geliştirirken uyguladığı RNA yaklaşımını kullanıyor. (REUTERS)

[old_news_related_template title="Almanya, aşı üzerinde çalışan CureVac’a ortak oldu" desc="Almanya Maliye Bakanı Peter Altmaier, corona virüsü aşısı geliştirmek için çalışan biyoteknoloji firması CureVac’ın yüzde 23’lük hissesinin devlet tarafından alındığını açıkladı. Bakan Altmaier, “Amacımız, aşı üretimi üzerinde çalışmaya devam edebilmesi için şirkete finansal güvenlik sağlamak” dedi. CureVac, mart ayında ABD tarafından satın alınmak istenmiş ve bu durum Almanya'da büyük tepki çekmişti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/06/16/iecrop/curevac_16_9_1592296712.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/almanya-asi-uzerinde-calisan-curevaca-ortak-oldu-5877040/"]