Yolindi köyünde yaşayan bir vatandaşın dışarıda corona virüslü bir kişi ile teması sonucu test sonucu pozitif çıktı. Vatandaşın köy halkından birçok kişi ile de temas etmesi sonucunda yetkililer, köyü önlem amaçlı karantina altına aldı. Köydeki vatandaşlara corona virüsü testi yapılmaya başlandı.

Sözcü'ye konuşan köydeki bir vatandaş, karantina uygulamasının dün geceden itibaren başladığı ve test sonuçlarının beklendiğini söyledi.

[old_news_related_template title="Bilim Kurulu üyesi Kara: Hayalet taşıyıcılardan korkuyoruz" desc="Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, 'Bizim geleneklerimiz çok güzel; ama kişi corona virüsü tanısı almış, 'evde 14 gün izole kalacaksın' diyorsunuz. Bunu duyan 'geçmiş olsun' ziyaretine geliyor. Böyle çok yeni vakalar çıkıyor. Gelenek, görenek ve alışkanlıklarımızla ilişkili vakalarımız bir miktar fazla' dedi. Prof. Dr. Kara, 'hayalet taşıyıcılar' ile ilgili de endişelerini aktardı: En çok bu kişilerden korkuyoruz." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/02/iecrop/hayalet-tasiyicilar_16_9_1593679920.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/saglik/bilim-kurulu-uyesi-kara-hayalet-tasiyicilardan-korkuyoruz-5906620/"]