Şubat ayında yapılması planlanan ancak corona virüsü salgını nedeniyle ertelenen CHP 37. Olağan Kurultayı bugün "Hedef iktidar" sloganı ile gerçekleşiyor. Bilkent Odeon’da gerçekleşen kurultayda kullanılan pankartlar da hep “iktidar” üzerine. İktidar kelimesi, “barış için iktidar”, “demokrasi için iktidar”, “iş-ekmek için iktidar”, “umut için iktidar”gibi salona asılan pankartlarda da kendisini gösteriyor.

18.35: CHP 37’nci Olağan Kurultayı’nda saat 17.15’te başlayan genel başkanlık için oy verme işlemi saat 18.15’te sona erdi. Genel Başkanlık için tek aday olan İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, 1 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu, bin 251 oy alarak yeniden CHP Genel Başkanı seçildi.

15.10: Başkan adaylığı için verilen sürenin dolmasının ardından Divan Başkanı Çerçioğlu Kılıçdaroğlu'nun tek aday olduğunu açıkladı. Adaylar İlhan Cihaner, Aytuğ Atıcı ve Tolga Yarman adaylık için gerekli 68 imzaya ulaşamadı. Parti Meclisi adaylığı için başvuru bugün saat 17.00-19.00 , yarın 08.00-10.00 arası alınacak.

15.00: Genel Başkan adaylığı için verilen süre doldu. Adayların 68 delegeden imza alması gerekiyor. Kılıçdaroğlu için adaylık imzalarını 80 CHP İl Başkanı verecek.

14.50: Genel Başkan adaylığı için saat 15.00'e kadar verilen sürenin saat 17.00'ye kadar uzatılması talebi Başkanlık Divanı tarafından reddedildi.

14.40: Genel Başkan adayı Aytuğ Atıcı konuşuyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultay salonu terk etmesini eleştiren Aytuğ Atıcı şunları kaydetti:

* 76 il gezdim. Partililerle tek tek konuştum. Ben genel başkan olduğumda söz veriyorum salondan ayrılmayacağım, hepinizi dinleyip not alacağım. 'Salon boş Aytuğ bey konuşacak mısınız?' diye soruyorlar. 'Tek bir delege kalsa da konuşacağım' dedim

* Seçmenimiz iktidar için her yol mubahtır demiyor. Ne diyor CHP seçmeni, demokrasiyi laikliği yıkmak isteyenlerle işbirliği yapma diyor. Seçmenimiz öz gücünle mücadele et, ona buna yaslanma diyor. Seçmenimiz 'Ey CHP başkası olma kendin ol, böyle çok daha güzelsin' diyor.

Atıcı aday olmasının iki nedeni olduğunu, matematiksel nedenin CHP’in oyunu bir türlü artıramaması, ideolojik nedenin ise CHP’nin ideolojik olarak savrulmasını engellemek olduğunu söyledi.

14.00: Genel Başkan adayı İlhan Cihaner PM üyesi sıfatıyla konuşuyor. Cihaner; "Rol çalmayacağım. Asıl konuşmamı genel başkan adayı olarak yapacağım" dedi.

Genel başkan ve yöneticilerin salondan ayrılmasıyla delegenin de ayrılmasını eleştiren Cihaner, Bu bir kurultay mıdır? Bu bir 'iktidar' kurultayı mıdır? Hani burada Türkiye'nin geleceği konuşulacak kararlar alınacaktı. Selfi çektirip gittiler. Bu ciddiyetsizlikle nasıl iktidara geleceğiz” diye konuştu.