CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de yaptığı konuşmada Sakarya'da 6 gün aranın ardından tekrar yaşanan faciada tedbirlerin yetersiz olduğunu savundu.

Özel,"Oradaki patlamamış olan havai fişeklerin bir başka yere taşınmasını bütün uzmanlar doğrudan intihar, doğrudan cinayet olarak görüyorlar. Soğutma yapılmadan ve bir başka yere taşınarak imha patlamaya davettir. Aksi düşünülemez" dedi.

"NEDEN MEHMETÇİK TAŞIYOR?"

Özel, konuşmasının devamında şunları söyledi;

*Üzerindeki jelatin eğer hasar gördüyse patlama riski varken, patlamalardan çıkmış havai fişeklerin taşınması ne demektir?

*Bunlar taşınacaksa uzaktan kumandalı araçlarla yüklenmesi, uzaktan kumanda edilen kamyonlarla taşınması gerekirken, o belediyenin kamyonuna o belediye işçisini oturtmak, belediye işçisinin hayatına kasttır.

*Uzmanlık dışı görevlendirmek de ne demektir? Envanter dışı bir mühimmat vardır. Bu mühimmatın nasıl imha edileceğine ilişkin jandarma personelinin bir eğitimi yoktur.

*Taşıma sırasında bu aracın içinde personel bulundurulması ne demektir? Bunun imhası için askeri personelin görevlendirilmesi ne demektir? Biz bir sivil, bir yandaş firmanın mühimmatını neden biz taşıyoruz?

*Neden Mehmetçik taşıyor, neden Mehmetçik imha ediyor? Bu konuda gerekli tedbirler niye alınmıyor? Bunların hesaplarının verilmesi lazım.

ERDOĞAN, TUTUKLUĞUNDAN ÖNCE FABRİKA SAHİBİNE TELEFON AÇMIŞTI

Özel, bir kez daha ilk patlamanın ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şu an tutuklu bulunan Büyük Coşkunlar Fabrikası'nın ortağı Yaşar Coşkun'a telefon açmasına, bu haberin siyasi iletişiminin yapılmasına dikkat çekti.

Aynı zamanda MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı olan Yaşar Coşkun, ilk patlamadan sonra tutuklanmıştı.

"DEMEK Kİ DENETLEME SİSTEMİNİZ ANORMAL"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun fabrikanın denetiminin Mart ayında yapıldığını açıklamasına dikkat çeken Özel, "Her şey normalse sizin yaptığınız denetimlerden sonra facialar, katliamlar yaşanıyor. Demek ki denetleme sisteminiz anormal" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Jandarmadan Sakarya'daki patlama ile ilgili açıklama!" desc="Jandarma Genel Komutanlığı, Sakarya'da havai fişek yüklü kamyonda meydana gelen patlamanın ardından açıklama yaptı. Açıklamada, 'Bazı basın yayın organları ve sosyal medyada yer aldığı gibi, bölgede görevli jandarmanın kanunla kendisine verilmeyen bir yetki veya görevi yerine getirmesi veya kullanması söz konusu değildir' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/10/iecrop/sakarya-patlama-foto-sozcu_16_9_1594300779-880x495-1_16_9_1594379819.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/jandarmadan-sakaryadaki-patlama-ile-ilgili-aciklama-5923158/"]

[old_news_related_template title="Patlama bölgesinde drone krizi! Jandarma vurarak düşürdü" desc="Geçtiğimiz Cuma günü Hendek'te patlayan havai fişek fabrikasının patlayıcı maddelerini imha etmek için Taşkısığı'na götüren kamyonun patlaması sonucu 3 asker şehit olurken 11 jandarma personeli ve bir kamyon şoförü yaralanmıştı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, patlama alanını drone ile görüntülemeye çalışınca jandarma drone'u vurarak düşürdü. Drone'u uçuran belediye personeli gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/07/09/iecrop/sakarya-sozcu-1_16_9_1594312097.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/patlama-bolgesinde-drone-krizi-jandarma-vurarak-dusurdu-5921846/"]