Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Alman Die Welt gazetesinin 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunan gemisini Doğu Akdeniz'de batırmak istedi' iddiasına, bu habere dayanarak açıklamalarda bulunan Yunanistan hükümet sözcüsünün açıklamalarına yanıt verdi.

Yapılan açıklamada, "Bugün Die Welt gazetesinde Doğu Akdeniz konusunda ülkemize atfen yayınlanan haber tamamen hayal mahsulüdür" denildi.

'YUNANİSTAN'IN PROVOKATİF POLİTİKASININ YENİ BİR TEZAHÜRÜ'

Yunanistan hükümetinden bu habere dayanarak yapılan açıklamalara ise şu ifadelerle yanıt verildi:

*Yunanistan Hükümet Sözcüsü’nün bu hayal ürünü habere dayanarak ülkemize yönelik ithamlarda bulunması da, bu ülkenin Doğu Akdeniz’de gerçeklikten kopuk, uluslararası teamül ve hukukla bağdaşmayan, provokatif politikasının yeni bir tezahürüdür.

*Yunan makamları bu gibi asılsız haberlerle uğraşacaklarına, bölgede gerginliği artırıcı adımlara son vermelidir.

ALMAN GAZETESİ YALANLANDI

Die Welt Türkçe, Alman Die Welt gazetesindeki "Erdoğan'ın hesaplanmış savaşı" başlıklı haber-analizini Türkçe'ye çevirerek, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'la gerilimi tırmandırmak için bir Yunan gemisinin Doğu Akdeniz'de batırılmasının" iddia edildiğini gündeme getirmişti.

Haberde, "Türk Cumhurbaşkanına kalsaydı, donanma Doğu Akdeniz'de bir Yunan gemisini batırmış olacaktı" ifadesine yer verildiği belirtilerek, bu önerinin komutanlar tarafından reddedildiği öne sürülmüştü.

Haberde ayrıca bir Yunan uçağının da düşürülmesinin önerildiği, komutanların bunu kabul etmediği iddiası yer almıştı.

[old_news_related_template title="ABD'den ambargo kaldırma kararı sonrası açıklama!" desc="Güney Kıbrıs Rum kesimine 33 yıldır uygulanan silah ambargosunu kaldıran ABD'den 'tansiyonu düşürün' açıklaması geldi. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo tüm taraflara gerilimin düşürülmesi çağrısı yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/02/iecrop/pompeo-reuters_16_9_1599062448.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abdden-ambargo-kaldirma-karari-sonrasi-aciklama-6019642/"]

[old_news_related_template title="ABD, Güney Kıbrıs'a uygulanan silah ambargosunu kaldırdı!" desc="Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile yaşadığı fikir ayrılığının ardından ABD'den silah ambargosunu kaldırma kararı geldi. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Güney Kıbrıs lideri Anastasiadis'i arayarak ambargonun kaldırıldığını bildirdi. Bu görüşmenin ardından ise ambargonun kaldırılması ABD'li yetkililer tarafından kamuoyuna açıklandı. Ambargonun kaldırılmasına Türkiye'den 'Bu kararın Kıbrıs meselesinin çözüme kavuşturulması yönündeki çabaları olumsuz etkileyeceği de muhakkaktır' yanıtı verildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/01/iecrop/yunanistan-akdnz-reuters_16_9_1598984732.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/abd-guney-kibrisa-uygulanan-33-yillik-silah-ambargosunu-kaldirdi-6018087/"]

[old_news_related_template title="Yunan komünistlerinden Ege ve Doğu Akdeniz sorunu açıklaması!" desc="Türkiye'nin Yunanistan ile yaşadığı Ege ve Doğu Akdeniz krizine Yunan komünistleri de katıldı. Başbakan Miçotakis'in izlediği politikaların sorunu çıkmaza soktuğu belirtilen açıklamada halkların çıkarlarının gözetilmesi çağrısında bulunuldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/09/01/iecrop/oruc-reis-iha_16_9_1598978581.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/dunya/yunan-komunistlerinden-ege-ve-dogu-akdeniz-sorunu-aciklamasi-6017990/"]