Türkiye'nin corona virüsü hasta tablosunu açıklayan Sağlık Bakanlığı, 71 kişinin hayatını kaybettiğini ve bin 723 yeni hastanın tespit edildiğini duyurmuştu.

"VAKA SAYIMIZ HALEN YÜKSEK"

Gaziantep Valisi Davut Gül de sosyal medya hesabından bir vatandaşın sorusuna verdiği yanıtta şehirdeki son duruma dair bilgilendirmede bulundu.

Vatandaş, "Sayın valim, yarın saat 14.00 gibi Binevler semtinden (sosyal mesafe korunarak), çalgısız evimizden çeyiz vereceğiz, bunun için herhangi bir izin almamız gerekiyor mu acaba" diye sordu.

Gaziantep Valisi Gül, cevabında şu ifadeleri kullandı:

* Hayırlı olsun ’çeyiz vermede’ kastınız eşya yüklemekse sorun yok!

* Ama çalgılı ya da çalgısız kalabalık gruplarla eşya uğurlamayı kastediyorsanız maalesef yapamazsınız.

* Vaka sayımız halen yüksek ve zorunlu olmadıkça iki kişi bile bir araya gelmesin lütfen.



[old_news_related_template title="Güncel corona verileri açıklandı! İşte 17 Ekim tablosu" desc="Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin corona virüsü hasta tablosunu açıkladı. 17 Ekim Cumartesi gününün verilerine göre 71 kişi hayatını kaybederken bin 723 yeni hasta tespit edildi. Sağlık Bakanı Koca 'Ağır hasta sayısını düşürecek olan hastalığın bulaş yollarını engellemektir. Bunun için şuan en önemli silahımız tedbirlere birlikte uymak' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2020/10/17/iecrop/fahrettin-koca-depophotos-1_16_9_1602947737.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/son-dakika-guncel-corona-verileri-aciklandi-iste-17-ekim-tablosu-6085822/"]